Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ισχυρή έκρηξη στο Φάληρο, στόχος ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι

0skai1sk

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν πριν από λίγο στις εγκαταστάσεις του Σκάι στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 02.35 με στόχο τον τηλεοπτικό σταθμό.
Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο - κυρίως σπασμένα τζάμια - πάντως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον Σκάι σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα».
Ο τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο - πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.
Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.
Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του Σκάι, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.
Επιτόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.
Δηλώσεις Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για ένα γεγονός που «τραυματίζει τη δημοκρατία», σχετικά με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο κτήριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Μετέβησαν τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.
«Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη πρώτη στιγμή από την ΕΛΑΣ. Οι έρευνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς είναι μόνον υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν θύματα», είπε η κ. Γεροβασίλη. «Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνάνε φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter