Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Αλιείας (EFCA) με θέμα την επιχειρησιακή αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Υπηρεσίας (IMS)

0SEMINARIO

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα αλιείας και μετά από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας (ΔΕΛΑΛ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ελέγχου Αλιείας (EFCA), κατά το χρονικό διάστημα 20-21/11/2018, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Παρακολούθησης Αλιείας (ΚΠΑ), επί του κεντρικού κτιρίου του ΥΝΑΝΠ, με θέμα την επιχειρησιακή αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Υπηρεσίας (IMS) της EFCA.
Η εν λόγω ψηφιακή υπηρεσία είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο συντονισμού του ελέγχου της αλιείας, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της EFCA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και διατίθεται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των κρατών-μελών, ιδίως στα Κέντρα Παρακολούθησης Αλιείας. Περιλαμβάνει επιχειρησιακή εικόνα σχετική με τη θαλάσσια επίγνωση σε πραγματικό χρόνο, τη συγχώνευση και τη συσχέτιση των δεδομένων εντοπισμού σκαφών (VMS), των επίγειων και δορυφορικών συστημάτων αυτόματης αναγνώρισης (AIS), αναγνώρισης και εντοπισμού μεγάλων αποστάσεων (LRIT), των συστημάτων ανίχνευσης σκαφών (VDS) καθώς και δορυφορικών εικόνων που προέρχονται από το ευρωπαϊκό σύστημα γεωσκόπησης «Copernicus».
Το συγκεκριμένο εξειδικευμένο σεμινάριο, που απευθυνόταν στα στελέχη του ΚΠΑ και της ΔΕΛΑΛ, παρασχέθηκε από εκπρόσωπο της EFCA και είναι το πρώτο του είδους που παρέχεται σε κράτος –μέλος της Ε.Ε. , στο πλαίσιο του ευρύτερου εκπαιδευτικού-υποστηρικτικού ρόλου της EFCA, με στόχο την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του έργου του ΚΠΑ, μέσω της χρήσης νέων ψηφιακών εργαλείων υψηλής τεχνολογίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter