Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πολιτιστική εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό στον ΟΛΠ

cosco 520x290

Η ΟΛΠ Α.Ε. φιλοξενεί πολιτιστική εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Διοίκησης, την Κυριακή 25/11/2018. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
-Έκθεση ζωγραφικής του γνωστού Πειραιώτη ζωγράφου Γεωργίου Πηρούνια (ώρες: 12:00 - 22:30). Τα έσοδα από την έκθεση θα διατεθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά και στο Κέντρο για Ενήλικες με Νοητική Υστέρηση Π.Ε.Κ./ΑμεΑ.
-Συναυλία του μουσικού σχήματος Altera Musa που θα παρουσιάσει τα έργα της συνθέτριας Αθηνάς Παυλάκη - Πηρούνια (ώρα: 19:00).

Κοινωνική συνεισφορά
Η ΟΛΠ Α.Ε. δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κοινωνική συνεισφορά, όπως αποδεικνύεται και εκφράζεται με τις διαχρονικές προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες τόσο της Διοίκησης όσο και των εργαζομένων της. Στόχος της Εταιρείας είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις κοινωνίες που την περιβάλλουν.

Αντάλλαγμα Παραχώρησης
Η ΟΛΠ Α.Ε. καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο ετήσιο αντάλλαγμα παραχώρησης το οποίο, ισούται με ποσοστό τρία κόμμα πέντε τοις εκατό (3,5%) επί των ετησίων Ενοποιημένων Εσόδων της Εταιρείας, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των € 3.500.000 ανά έτος.

Μέριμνα για την Κοινωνία
Πέραν της ενίσχυσης της Εθνικής οικονομίας και της τόνωσης της απασχόλησης της τοπικής Οικονομίας, η ΟΛΠ Α.Ε. συμβάλλει ουσιαστικά στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων των τοπικών κοινωνιών μέσα από το Πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Πιο συγκεκριμένα υποστηρίζει οικονομικά το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς χρηματοδοτώντας τα καθημερινά συσσίτια αγάπης για δεκάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και ενισχύει το έργο ποικίλων κοινωνικών δομών που λειτουργούν στους όμορους δήμους (ορφανοτροφεία, ειδικά σχολεία, κέντρα υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες). Επίσης ενισχύει οικονομικά τη λειτουργία πολλών ιστορικών αθλητικών σωματείων του Πειραιά και των γειτονικών Δήμων καθώς και το έργο σημαντικών πολιτιστικών φορέων (π.χ. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά). Σημειώνεται ακόμα ότι η COSCO SHIPPING μέσω του ιδρύματος COSCO SHIPPING CHARITY FOUNDATION είναι Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Τέλος, η ΟΛΠ Α.Ε. προσφέρει τη δυνατότητα εκπαιδευτικών επισκέψεων και ξεναγήσεων στις εγκαταστάσεις του λιμένος. Κάθε χρόνο τα στελέχη της Εταιρείας, φιλοξενούν και ενημερώνουν εκατοντάδες μαθητές και σπουδαστές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter