Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών"

Lucia

Πρεμιέρα της ψηφιακής παράστασης για παιδιά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου Μία νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με τίτλο: «Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών» παρουσιάζει στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για μία παράσταση για τους μικρούς/ές μας φίλους και φίλες 5 ετών και άνω και αποτελεί την συνέχεια της ψηφιακής παραστασης «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας» που προβλήθηκε την προηγούμενη περίοδο στο Πλανητάριο με ιδιαίτερη επιτυχία.

Σε ποιον αρέσει να πετάει πέτρες από το Διάστημα;

Οι αγαπημένοι μας ήρωες Τζειμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα πάνω στο Polaris, το αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους.

Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα προσγειωθούν απότομα στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί... που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι κι από εκεί έως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη!

Με οδηγό τους την υπόθεση, την παρατήρηση και την ανάλυση, βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν και επιστρέφουν με ασφάλεια στην Γη!

Μία ευχάριστη ιστορία που συνδυάζει την γνώση με πλούσια, όσο και εντυπωσιακά, γραφικά εφέ.

Παραγωγή: Saint-Etienne Planetarium, 2018.

Η νέα αυτή παράσταση θα προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο για όλη την χειμερινή περίοδο και ως το καλοκαίρι του 2019.

Η πρεμιέρα

Η πρεμιέρα της νέας παράστασης: «Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 18:30 και 19:30) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου.

Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση. Προτείνεται για παιδιά 5 ετών και άνω.

Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι - οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

 

**ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

- Στο ZIP αρχείο θα βρείτε φωτογραφικό υλικό από την παράσταση.
- Στους συνδέσμους που ακολουθούν θα βρείτε τα τρέιλερ της νέας παράστασης LUCIA :

https://vimeo.com/290723837

https://youtu.be/zoaz1kz0Z3Q

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter