Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σειρά εργαστηρίων στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου: «Cinema 4 All: Προσβάσιμος κινηματογράφος για όλες και όλους»

UTech Lab

«Cinema 4 all: Προσβάσιμος κινηματογράφος για όλες και όλους» είναι ο τίτλος της σειράς εργαστηρίων που διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και απευθύνεται σε μαθητές- μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου ηλικίας μεταξύ 13 και 19 ετών. Το εργαστήριο, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα έχει ως στόχο του την εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με την κινηματογραφική αφήγηση αλλά και την προσβασιμότητα στην τέχνη και ειδικότερα, με την δημιουργία προσβάσιμου κόμικς και προσβάσιμου κινηματογράφου.

Άλλωστε η κινηματογραφική τέχνη είναι ένα μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας που οφείλει να είναι προσιτή σε όλους τους ανθρώπους.

Η σειρά των εργαστηρίων περιλαμβάνει 4 επισκέψεις στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 6 Οκτωβρίου, στις 13 Οκτωβρίου και στις 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 10.00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα εκπαιδευτούν σε κινηματογραφική αφήγηση μέσα από την συναντίληψη, δημιουργία/εφαρμογή υποτίτλων [SDH] για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες, δημιουργία/εφαρμογή Ακουστικής Περιγραφής [AD] για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και κομικς με όρους καθολικής προσβασιμότητας.

Το εργαστήριο Προσβάσιμου κινηματογράφου πραγματοποιείται από εξειδικευμένους/ες επαγγελματίες με στόχο να ενημερωθεί ο μαθητικός πληθυσμός για την αναγκαιότητα της καθολικής πρόσβασης στην τέχνη από όλους τους ανθρώπους. Στόχος είναι επίσης να αναδειχθούν πιθανοί/ές μαθητές/τριες-ταλέντα και να γίνει χρήση/εκμάθηση όλων των σχετικών ειδικών λογισμικών.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής: ΚΑΝΕΝΑ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς δηλώνω συμμετοχή: Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και πρέπει να υποβληθεί έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2018. Σημειώστε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε την δήλωση συμμετοχής: http://eugenweb3.eugenfound.edu.gr/utech/images/e-%20%20%20%20Cinema4all.pdf

Πού θα πραγματοποιηθεί: Στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter