Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα «δόντια» της μπουλντόζας ο «Κωνσταντίνος»

0καταστροφή

Σήμερα το πρωί στην παραλία της Πάχης η μπουλντόζα θα καταστρέψει ακόμα ένα ψαράδικο καΐκι. Είναι ο "Κωνσταντίνος" φτιαγμένο από τους καλύτερους καραβομαραγκούς, τον Μανώλη Ψαρρό και τον Μανώλη Τσίκη. Μοναδικό τρεχαντήρι (1982) 10 μέτρα από ιρόκο και Σαμιώτικο πεύκο. Εξαιρετικής κατασκευής, συντήρησης και ομορφιάς. Ο Δήμος Νέα Περάμου προσπάθησε να το σώσει από το σπάσιμο αλλά οι αρμόδιοι ζήτησαν να ελαττωθεί η επιδότηση προκειμένου να μην καταστραφεί και να σωθεί από τον Δήμο. Όπως είναι αυτονόητο για άλλη μια φορά τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου κερδίζουν έδαφος. Είχαν υποσχεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα διέσωζαν 39 παραδοσιακά ξύλινα αλιευτικά σκάφη αλλά χωρίς να ρωτήσουν τους ειδικούς, επιλέξανε ορισμένα με κριτήριο την παλαιότητα και όχι την ποιότητα κατασκευής, γραμμής και αντιπροσωπευτικότητας.
Το "Κωνσταντίνος" είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα παραδοσιακής ναυπηγικής και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών ζητά να διασωθεί.
Το Υπουργείο για την αιτούμενη διάσωσή του, απαιτεί την ελάττωση της επιδότησης επιβάλλοντας μείωση της αποζημίωσης του αλιέα στο 20% του συνολικού ποσού, επικαλούμενο την ύπαρξη δήθεν Ευρωπαϊκής νομοθετικής διάταξης, ενώ στην περίπτωση που προβλέπεται η βάρβαρη καταστροφή του ο αλιέας λαμβάνει το 100%.
Οι Έλληνες , αναφέρει ο Σύνδεσμος σε σχετική ανακοίνωσή του δεν πρέπει να αποδεχτούν και άλλον βιασμό της ιστορίας και της παράδοσής τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter