Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κοινωνική στήριξη από τον εφοπλισμό μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

0Συνενωση

Η Ελληνική Ναυτιλία έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της σε κάθε σημαντική περίοδο της χώρας μας και είναι κοινή η πεποίθηση και η επιθυμία, τόσο των παλαιότερων όσο και των νεότερων μελών της, να συνεχίσει να προσθέτει το δικό της θετικό πρόσημο, στον τόπο και την Ιστορία της Πατρίδας μας. Τούτο επεσήμανε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της καθιερωμένης στα Ποσειδώνια συνέντευξη τύπου της ΕΕΕ ο πρόεδρος του δ.σ της κ. Θ. Βενιάμης υπενθυμίζοντας ότι η ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), υλοποίησε τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες στήριξης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού που επηρεάστηκαν βαθύτατα από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας. Το σημαντικό αυτό κοινωνικό έργο, είπε, επικεντρώθηκε σε τομείς όπως τα θέματα σίτισης και υγείας, στην ενίσχυση οργανώσεων και φορέων πρόνοιας και στην ενδυνάμωση του τομέα ναυτικής εκπαίδευσης, καθιστώντας τη ναυτιλιακή μας οικογένεια παρούσα και αλληλέγγυα στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συμπολιτών μας για αξιοπρεπή διαβίωση.
Επιστέγασμα της συλλογικής αυτής δράσης, όπως ανέφερε ο κ. Βενιάμης, ήταν η απόφαση ίδρυσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, μιας ανεξάρτητης νομικής οντότητας.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2016 με πρωτοβουλία μελών της ναυτιλιακής κοινότητας, ιδρύθηκε Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού και τον διακριτικό τίτλο ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με σκοπό τη «συνδρομή εν γένει της ελληνικής κοινωνίας» και αντικείμενο την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, την συνδρομή Υπηρεσιών, Σωμάτων και Θεσμών που σχετίζονται με την ελληνική Ναυτιλία και την υλοποίηση έργων εθνικού ενδιαφέροντος, ανθρωπιστικής βοήθειας ή αντιμετώπισης συνθηκών έκτακτης ανάγκης. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο εκ των οποίων 7 μέλη είναι ex officio τα μέλη του εκάστοτε Προεδρείου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter