Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Π. Κουρουμπλή - Βαρθολομαίου και επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Αιδηψού

aid rollM

Στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος Ροβιών Β. Ευβοίας μετέβη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και συμμετείχε στην τελετή Αγιοκατάταξης Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο κ. Κουρουμπλής ταξίδεψε μαζί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο από Αρκίτσα προς Αιδηψό με το πλοίο Ε/Γ – Ο/Γ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» Ν.Π. 10657 και είχε εγκάρδια συνομιλία.

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Αιδηψού, συνομίλησε με όλο το προσωπικό και ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη Λ.Σ. ΔΑΝΙΚΑ Σωτήριο για τη δραστηριότητα, τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Λιμεναρχείου.

Ο ίδιος μιλώντας στο προσωπικό τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την ενίσχυση με προσωπικό και μέσα.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στις διατάξεις που ψηφίστηκαν στο σχέδιο Νόμου όπως: Εισαγωγή στο Λ.Σ. μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, νομική κατοχύρωση της διαδικασίας μεταθέσεων – αποσπάσεων προσωπικού, βαθμολογική εξέλιξη προσωπικού Λ.Σ., επισκευή - συντήρηση πλωτών και χερσαίων μέσων, προγραμματισμός προμήθειας περιπολικών σκαφών και οχημάτων νέας τεχνολογίας, ανανέωση των υπαρχόντων μέσων (πλωτά – χερσαία), αναβάθμιση στη ναυτική εκπαίδευση.

Κλείνοντας ευχαρίστησε όλο το προσωπικό λέγοντας ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της ελληνικής κοινωνίας και ζήτησε να επιτελούν το καθήκον τους καταβάλλοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του Πολίτη. Τόνισε δε ότι απαιτεί σεβασμό και σωστή συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες και κάθε συναλλασσόμενο με τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος.

Ο Λιμενάρχης Αιδηψού, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κύριο Υπουργό για την επίσκεψή του στο Λιμεναρχείο και σε ένδειξη τιμής απένειμε το θυρεό της Υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι είναι πρώτη φορά που επισκέπτεται το Λιμεναρχείο Αιδηψού Υπουργός Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΤΣΕΛΙΚΗΣ Αλέξανδρος και ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ν.Ε. κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ανδρέας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter