Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ημερίδα Πλακιωτάκη για τα θέματα της Α’ και Β’ Πειραιώς

0Πλακιωτάκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Τομεάρχη A’ και B’ Πειραιώς, της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, με θέμα: « Η Α΄ και Β΄ Πειραιώς στο επίκεντρο των εξελίξεων. Συνδιαμορφώνοντας το μέλλον».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γεωργίου Κασιμάτη, στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ( ΕΒΕΠ ).
Η συμμετοχή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία κατά τη διάρκεια και των τριών κύκλων συζητήσεων, καθώς οι φορείς της πόλης, είχαν τη δυνατότητα, να αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να καταθέσουν τις απόψεις τους, να προτείνουν λύσεις και να συνδιαμορφώσουν θέσεις και απόψεις.
Για πρώτη φορά, συλλογικά, οι φορείς διαχείρισης των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και οι δήμαρχοι των πόλεων των περιφερειών της Α΄ και Β΄ Πειραιά, κατέθεσαν αφενός τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις δημιουργικές λύσεις που εφαρμόζουν ή έχουν σχεδιάσει να πραγματοποιήσουν στις πόλεις τους, σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Α΄ και Β΄ Πειραιά.
Οι πολιτικοί που συμμετείχαν στη συζήτηση, κατέθεσαν τις απόψεις τους αλλά κυρίως συζήτησαν και έγιναν αποδέκτες τεκμηριωμένων προτάσεων, ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Ν.Δ.
Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την εισήγησή του, αρχικά καλωσόρισε ως διοργανωτής της συγκεκριμένης ημερίδας τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η καταγραφή των προβλημάτων αλλά και των προτάσεων των φορέων για την περιοχή. Στη συνέχεια, ως Τομεάρχης της Α’ και Β΄ Πειραιώς, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η παράταξη της Ν.Δ., στο πλαίσιο προετοιμασίας του προγράμματος της, προχώρησε σε αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία, ώστε να επιτευχθεί η προσέγγιση αφενός των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και αφετέρου των φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη καθώς και των πολιτών που διαβιούν στην περιοχή και πρέπει να ακουστούν οι απόψεις τους και να καταθέσουν τις δικές τους λύσεις για τα προβλήματα που επηρεάζουν τη ζωή τους.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η συνδιαμόρφωση απόψεων, θέσεων και προτάσεων είναι βασικός στόχος της Ν.Δ όπου κρίνεται απαραίτητη και η συμμετοχή της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς η συλλογική προσπάθεια και ο απαραίτητος σχεδιασμός θα αποτελέσει εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας. Δήλωσε μάλιστα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένα σταθερό και βιώσιμο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και ότι θα πρέπει να απαλλαγούμε τάχιστα από τις ξεπερασμένες ιδεοληψίες του παρελθόντος που θεωρούν ποινικό αδίκημα της επιχειρηματικότητα. Εν συνεχεία, συμπλήρωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούμε από τους τελευταίους νοσταλγούς του στείρου και αμαρτωλού παλαιοκομματικού μας συστήματος, που μας κρατούν καθηλωμένους στο χτες και άλλα κηρύσσουν και άλλα πράττουν στο πεδίο της υλοποίησης της πολιτικής τους.
Επεσήμανε επίσης ότι για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πειραιάς θα είναι στο επίκεντρο του Κυβερνητικού προγράμματος καθώς ο Πειραιάς ενώνει και συσπειρώνει. Αντίπαλος είναι τα προβλήματα του Πειραιά και όχι οι κομματικές σκοπιμότητες . Ο Πειραιάς θα έπρεπε να είναι ο αιμοδότης της Ελληνικής Οικονομίας ως επιχειρηματικό και Ναυτιλιακό Κέντρο και η ανάπτυξη θα επηρεάσει όλη την περιοχή και τα νησιά .
Τέλος, δήλωσε ότι στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη εποχή, για να επιβιώσουμε πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται και αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τους εθνικούς μας πόρους, ώστε να διαφοροποιηθούμε και να ενισχύσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, έναντι των ανταγωνιστών μας.
Τους κύκλους συζητήσεων τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. :
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νικόλαος Μανεσιώτης, ο αντιπρόεδρος
του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς κ. Νικόλαος Καραγεωργίου, το μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Νικόλαος Πέτσας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Σύλλογου Πειραιά - Πρόεδρος Γεώργιος Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά κ. Γεώργιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού κ. Θεόδωρος Μερεντίτης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σαλαμίνας κ. Ιωάννης Φιλιάγκος. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Δημοσιογράφος Νίκος Μπαρδούνιας.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς κ. Άγγελος Κότιος, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς Ν.Δ κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Ν.Δ κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλειος Κορκίδης, από τον ΟΛΠ ΑΕ η κα. Χριστίνα Μπαμπουλάκη και ο κ. Χρήστος Γερακάκης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Τομεάρχης A’ και B’ Πειραιώς της Ν.Δ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος .
Συμμετείχαν με καίριες τοποθετήσεις οι : ο υποψήφιος βουλευτής Β Αθηνών της ΝΔ κ. Φώτιος Μαυρόφτας, η πολιτευτής της ΝΔ κα. Ασήμω Σαμαρά , το στέλεχος της εταιρίας tanker Ganmar shipping κα. Αλεξάνδρα Γκανά, η Β΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κα. Μαρία Πιττάκη, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Εμμανουήλ Μαυρογένης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης , το στέλεχος εταιριών τηλεπικοινωνιών κ. Σταύρος Βλαχογιάννης , ο Πρόεδρος της εταιρίας KIMIs.a κ. Θεόδωρος Πιτσιρίκος, ο διευθυντής του Ιδρύματος Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα κ. Λεωνίδας Δραγουμάνος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κα. Αλεξάνδρα Φάρλε , η πολιτευτής της ΝΔ κ. Ευγενία Μπαρμαγιάννη, η Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Άρτεμης Νταγιάντα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρέντη κ. Γεώργιος Μαρτίνος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter