Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποστόλου και Σαντορινιός στην Κάλυμνο-Σημαντική η αποτίμηση της επίσκεψης

0N.Santorinios25 01 18.s

Επίσκεψη πραγματοποίησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, χθες, στην Κάλυμνο. Τα μέλη της Κυβέρνησης, σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, συναντήθηκαν με παραγωγικούς φορείς του νησιού, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκαν σε άμεσες ενέργειες από την πλευρά τους. Τους δυο Υπουργούς συνόδευαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Γάκης και Ηλίας Καματερός.
ΑΕΝ Καλύμνου
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προχώρησε σε αυτοψία του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου (Παρθεναγωγείον), κτίριο για το οποίο την Τρίτη 23 Ιανουαρίου αποφάσισε ο Δήμος Καλύμνου να παραχωρηθεί με σκοπό τη λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, μετά και από πρόσφατη σύσκεψη εργασίας που έγινε στο ΥΝΑΝΠ.
Επιπλέον, ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη κ. Παΐσιο, ο οποίος ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ, ανακοίνωσε την παραχώρηση στο Υπουργείο του Μιχαήλειου Κέντρου Νεότητας για χώρους ενδιαίτησης των σπουδαστών της Ακαδημίας. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αφού επισκέφθηκε το κτίριο, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους χώρους του και τον χαρακτήρισε ως ιδανικό για τη δημιουργία κοιτώνων.
Μετά τις παραπάνω επισκέψεις, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με την εξέλιξη όλων των θεμάτων που αφορούν στην ίδρυση Ακαδημίας στην Κάλυμνο. «Είναι εκπληκτική η θετική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και η άμεση ανταπόκριση των θεσμικών παραγόντων του νησιού, ώστε να γίνει πράξη η ΑΕΝ Καλύμνου. Μαζί με την εκπεφρασμένη δήλωση της Κυβέρνησης επί του θέματος, τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν από το Υπουργείο και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, πιστεύω ότι σύντομα η Ακαδημία θα είναι γεγονός».
Σύλλογος Αλιέων
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, το Κυβερνητικό κλιμάκιο συναντήθηκε με το Σύλλογο Αλιέων Καλύμνου, όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με την εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων και την άσκηση της αλιευτικής δραστηριότητας από τους επαγγελματίες. Ο Βαγγέλης Αποστόλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα των αλιέων, σημειώνοντας ότι θα εξεταστούν με προσοχή. Παράλληλα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αντιπροσώπους του κλάδου ότι σκοπός του Υπουργείου είναι η ένταξη όλων των εκκρεμών ζητημάτων περί της αλιείας, σε μια ενιαία ρύθμιση που θα τα αντιμετωπίζει και σκοπό θα έχει την τόνωση του παραγωγικού αυτού κλάδου.
Μελισσοκόμοι- Κτηνοτρόφοι
Γόνιμη και παραγωγική η συζήτηση που εξελίχθηκε με το σύλλογο Μελισσοκόμων Καλύμνου. Τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της ανάγκης πιστοποίησης ως ανώτερης ποιότητας του μελιού που παράγεται στο νησί, καθώς έχει ειδικά χαρακτηριστικά που το καταστούν ξεχωριστό. Στη συνάντηση με τους Κτηνοτρόφους της Καλύμνου συζητήθηκαν τα θέματα έλλειψης Κτηνιάτρου και σφαγείων, προβλήματα που δημιουργούν περαιτέρω ανάχωμα στην ανάπτυξη του κλάδου. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα των φορέων και δεσμεύτηκε ώστε να εξεταστούν με προσοχή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter