Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προγραμματική Σύμβαση ΓΓΑιΝΠ με Δήμο Λήμνου

limnos

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Λήμνου, με το σκοπό της υλοποίησης του έργου «Επίβλεψη- παραλαβή ανόρυξη υδρογεωτρήσεων στη Νήσο Λήμνο», υπέγραψε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης η ΓΓΑιΝΠ πρόκειται να παράσχει το απαραίτητο εκείνο προσωπικό για την επίβλεψη και παραλαβή διενέργειας υδρογεωτρήσεων στη Λήμνο, ενώ θα προβαίνει και στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης του εν λόγω έργου, ώστε να βοηθηθεί ο Δήμος να ολοκληρώσει ένα έργο υποδομής που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των νησιωτικών Δήμων, συνεχίζονται με συνέπεια και επιμονή.

Οι προγραμματικές αυτές συμβάσεις της ΓΓΑιΝΠ έρχονται να απαντήσουν στο ρεαλιστικό πρόβλημα των υποστελεχωμένων Δήμων, οι οποίοι δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν μελέτες ή ακόμη και έργα σημαντικά για την ζωή των νησιωτών.

Θέτουμε στη διάθεση των νησιωτικών ΟΤΑ το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης, εξειδικευμένο προσωπικό και όλα τα εργαλεία εκείνα που χρειάζονται ώστε να ολοκληρώσουν τα έργα που έχουν σχεδιάσει και θεωρούν απαραίτητα για την ανάπτυξη των τόπων τους. Η προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Λήμνου, σε συνέχεια και άλλων αντίστοιχων, είναι μια επιπλέον προσπάθεια που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο για την ενίσχυση των νησιών και την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter