Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τέλος στην απαγόρευση του πλού των τουρκικών επιβατικών σκαφών προς τα ελληνικά νησιά

1522616 1284365943813.medium

Ήρθη από σήμερα η απαγόρευση που είχε επιβληθεί στα επιβατηγά σκάφη που απέπλεαν από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Αχμέντ Αρσλάν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Παναγιώτη Κουρουμπλή την Τετάρτη, ο Αρσλάν, δήλωσε πως μια αντιπροσωπεία από την Ελλάδα θα επισκεφτεί την Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να εξεταστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της άρσης του εμπάργκο που υπάρχει για τα ξύλινα σκάφη που μεταφέρουν επιβάτες, σύμφωνα με την Hurriyet.

Ο τούρκος υπουργός σημείωσε πως η απαγόρευση για τα εμπορικά γιοτ που είναι μικρότερα των 24 μέτρων θα συνεχίσει να ισχύει.

Σε μια ανακοίνωση προς τις λιμενικές Αρχές το τουρκικό υπουργείο είχε απαγορεύσει τον απόπλου εμπορικών γιοτ με τουρκική σημαία προς την Ελλάδα από τις 25 Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης και των τακτικών επιβατηγών από τις 12 Οκτωβρίου, επικαλούμενο το Σύμφωνο Κατανόησης Λιμενικών Ελέγχων και Επιθεωρήσεων που είχε υπογραφεί στο Παρίσι.

Ο Αρσλάν δήλωσε πως τα μέτρα που έλαβε η Αθήνα έθεσαν την Τουρκία ως χώρας «λευκής σημαίας» σε κίνδυνο με ενδεχόμενη υποβάθμιση σε «γκρι σημαίας». Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν διαβουλεύσεις στις 12 Οκτωβρίου σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter