Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το PCAI χορηγός της έκθεσης «Στοιχεία» της Δανάης Στράτου

pcai logo 1

Στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσα από την τέχνη, το Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τη διεθνώς καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου, στηρίζοντας την έκθεση της καλλιτέχνιδας με τίτλο «Στοιχεία». Η έκθεση παρουσιάζει στο κοινό στοιχεία τεκμηρίωσης από τη διαδικασία δημιουργίας του έργου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» της Δανάης Στράτου – που πραγματοποιήθηκε επίσης με πλατινένια χορηγία από το PCAI – και διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» από το Δήμο Ελευσίνας, τον οργανισμό Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν και στοιχεία καταγραφής από προηγούμενα έργα της καλλιτέχνιδας, όπως το εμβληματικό Desert Breath, ένα από τα μεγαλύτερα έργα Land Art στον κόσμο, που δημιουργήθηκε από την ομάδα D.A.ST. (Δ. Στράτου, Σ. Κωνσταντινίδη, Α. Στράτου) το 1997 στην έρημο της Αιγύπτου.

Η έκθεση, που κατά κάποιο τρόπο λειτουργεί ως αναδρομή στο έργο της εικαστικού αφού συγκεντρώνει και παρουσιάζει στοιχεία από διάφορα έργα της, αναδεικνύει τα στοιχεία του φυσικού και του ανθρώπινου περιβάλλοντος και την έννοια της κατοίκησης του ανθρώπου πάνω στη Γη, θέματα που έχουν απασχολήσει αρκετά τη Δανάη Στράτου και αντικατοπτρίζονται έκδηλα στα έργα που παρουσιάζονται.

Με αφορμή τη συνέχεια της συνεργασίας του PCAI με την κ. Δανάη Στράτου, ο Διευθυντής του Polyeco Contemporary Art Initiative και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, κύριος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να συνεργαζόμαστε και πάλι με τη Δανάη Στράτου, μία από τις πλέον καταξιωμένες εκπροσώπους του χώρου των εικαστικών στην Ελλάδα.

Στο έργο της Δανάης αντανακλάται ξεκάθαρα εκτός άλλων και το όραμα του PCAI, η ευαισθητοποίηση δηλαδή του κοινού στο πάντα επίκαιρο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση, ειδικά σε ένα τόπο με τόσο έντονο συμβολισμό όπως η Ελευσίνα».

Η έκθεση «Στοιχεία» θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου 2017, λαμβάνει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» (Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας) και είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός αργιών. Πληροφορίες: 210 5565613, http://aisxylia.gr/

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter