Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Eldorado: Παγώνουν τα σχέδια αποχώρησης μέχρι νεοτέρας

5cea680b405547b08b705a46d02f14e4

Την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου με το υπουργείο Περιβάλλοντος με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της, "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε", ανακοίνωσε η Eldorado Gold. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εξέπνεε το τελεσίγραφο που είχε στείλει η εταιρεία στην κυβέρνηση για αναστολή των εργασιών της. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado, σχολίασε: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης”

Ο κ. Burns συμπέρανε: "Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε κατάσταση συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.”

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter