Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιδιωτικό Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο δημιουργεί το Ίδρυμα «Μ. Τσάκος» !

idrima maria tsakos

Στην ανακοίνωση ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου για τη σταδιακή μετατροπή της Χίου σε κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας ανακοίνωσε με αφορμή τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς στο «Σπίτι της Μαρίας» ο καπ. Παν. Τσάκος. Ο Καρδαμυλίτης πλοιοκτήτης ανακοίνωσε την ίδρυση και χρηματοδότηση λειτουργίας Ιδιωτικού Ναυτικού Επαγγελματικού Λυκείου στη Χίο με στόχο την επαγγελματική σταδιοδρομία, μέσω αυτού, πλοιάρχων και μηχανικών τόσο για την ΤΕΝ όσο και για το σύνολο της εμπορικής ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», στόχος του Ιδρύματος «Μ. Τσάκος», υπό την εποπτεία του οποίου θα λειτουργεί το ιδιωτικό ναυτικό λύκειο, είναι η στέγαση του σε χώρους πλησίον των σημερινών του εγκαταστάσεων.

Η παρέμβαση του καπ. Παν. Τσάκου έρχεται ως σήμα εμπιστοσύνης του επιφανούς Χιώτη οικονομικού παράγοντα στην κοινωνία του νησιού και ταυτόχρονα ένα ερέθισμα σε όλους τους Χιώτες πλοιοκτήτες να αποδώσουν ένα μέρισμα της δυνατότητας τους στον τόπο καταγωγής, με αναπτυξιακή διάσταση και γνώμονα τη μόνιμη σύνδεση του νησιού με τη ναυτιλία.

Πηγή: politischios.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter