Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη Αρχηγού Λ.Σ - ΕΛΑΚΤ στην Κω

raptis ls 55454

Στη νήσο Κω μετέβη την 23η Ιουλίου 2017 ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου, με αφορμή την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο νησί τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 2017 και η οποία επέφερε ζημιές και δυσλειτουργίες στις λιμενικές εγκαταστάσεις της νήσου. Ο Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. επισκέφθηκε τη Λιμενική Αρχή Κω και ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Νικόλαο Αρμπουνιώτη και τον Λιμενάρχη Κω Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Κωνσταντίνο Γιαλελή, για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις λιμενικές εγκαταστάσεις και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, δίνοντας συγκεκριμένες εντολές - οδηγίες για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του επιβατικού κοινού και την επίλυση προβλημάτων που ανέκυψαν μετά το σεισμό.

Παράλληλα, ο κ. Αρχηγός μετέβη στο Δημαρχείο της Κω και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο λιμένα Κω συνοδεία πολιτικού μηχανικού του οικείου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την εξεύρεση λύσης προς διευκόλυνση της δραστηριοποίησης των επιβατηγών τουριστικών πλοίων στο λιμένα Μανδρακίου της Κω.

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. παρακολούθησε τη λειτουργία του λιμένα Κεφάλου, ο οποίος εξυπηρετεί πλέον τα δρομολογημένα Ε/Γ – Ο/Γ πλοία που προσεγγίζουν το νησί της Κω, μέχρι αποκατάστασης των ζημιών του κεντρικού λιμένα Κω και παράλληλα προώθησε την έκτακτη ενίσχυση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Κω.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter