Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κως: Δύο νεκροί από ισχυρό σεισμό και καταστροφές στο λιμάνι

000 Κως history3

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Κω στη 1:31 π.μ., σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επίσης στην Κω, απεγκλωβίστηκαν τρεις τραυματίες από νυχτερινό μαγαζί, τμήμα της οροφής του οποίο κατέρρευσε.

Στο μεταξύ στην Κώ βρίσκεται από τα ξημερώματα κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον ΥΦΥΝΑΝΠ Ν. Σαντορινιό για αποτίμηση των ζημιών και τον συντονισμό δράσεων. Από τα μέχρι ώρα γνωστά στοιχεία σοβαρές ζημιές υπέστη και το λιμάνι της Κω με αποτέλεσμα να μην καταπλεύσει εκεί το Μπλού Σταρ Πάρος το οποίο συνεχίζει το δρομολόγιό του κανονικά.

Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς μέχρι να ελεγχθεί, καθίσταται προσωρινά ανενεργό.
Πρόσθεσε επίσης, ότι κάποιοι επιβάτες, φορτηγά και δίκυκλα, που επιβιβάστηκαν στη Νίσυρο και στην Κάλυμνο από τη μη προσέγγιση πλοίου στο νησί θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτού τύπου στην Κώ στο Μαστηχάρι και στην Καρδάμαινα.

Τσουνάμι

Ένα μικρό τσουνάμι που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο πανικό στους κατοίκους της Κω ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό που έχει μετρηθεί από 6,4 έως 6.7 Ρίχτερ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητής Άκης Τσελέντης το τσουνάμι ήταν ύψους 70 εκατοστών.

Στο μεταξύ χαρακτήρισε «απόλυτα φυσιολογική» τη μετασεισμική ακολουθία του μεγάλου σεισμού με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. «Το γεγονός όμως ότι ο μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ είναι σε γειτονική περιοχή υποδηλώνει ότι υπάρχει μια ευρύτερη σεισμική διέγερση» επεσήμανε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter