Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H Polyeco Group στη Γενεύη για την Έκθεση Technology Fair

Polyeco COPs 2017 6

H εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων Polyeco Group, συμμετείχε στην Έκθεση Technology Fair, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2017 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Γενεύης (CICG), στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών (Conference of the Parties - COPs) των Τριών Συμβάσεων (Βασιλείας, Ρότερνταμ και Στοκχόλμης).

H Έκθεση Technology Fair διεξήχθη με στόχο να προωθηθεί η υιοθέτηση της τεχνολογίας στην εφαρμογή των τριών συμβάσεων, με τη συμμετοχή τόσο του ιδιωτικού τομέα και της βιομηχανίας, όσο και άλλων σχετικών εταίρων, όπως ακαδημαϊκοί κύκλοι, ερευνητικά ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και διακυβερνητικοί οργανισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Διάσκεψη των Τριών Παγκόσμιων Συμβάσεων (Βασιλείας, Ρότερνταμ και Στοκχόλμης) πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σε αυτή ορίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τον έλεγχο των επικίνδυνων χημικών και την ασφαλή διαχείριση των αποβλήτων. Στο πλαίσιο της διάσκεψης, εκπρόσωποι από 186 χώρες έλαβαν σημαντικές αποφάσεις στις 2 βδομάδες που διήρκησε η Διάσκεψη και συμφώνησαν για ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων σε δύο έτη.

Η Έκθεση ήταν μια σημαντική ευκαιρία για ανοιχτές συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με την βιώσιμη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, για ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και πληροφοριών καθώς και για την ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Η παρουσία της Polyeco Group στην Έκθεση Technology Fair είχε διττή σημασία. Σε επιχειρηματικό επίπεδο παρουσιάστηκε η διεθνής εμπειρία της εταιρείας στην υλοποίηση έργων διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων (φυτοφαρμάκων, πολυχλωριωμένων διφαινύλιων (PCBs)) στην Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα έστειλε και το μήνυμα για ένα μέλλον περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης χημικών και αποβλήτων.

Παράλληλα, στην Έκθεση Technology Fair, εκπροσωπήθηκε και η Πρωτοβουλία της Polyeco για την Σύγχρονη Τέχνη (PCAI). Το Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) αποτελεί μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία η οποία δίνει το έναυσμα σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα τα οποία συμβάλουν στον διάλογο για την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αφυπνιστεί η περιβαλλοντική συνείδηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Το PCAI αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Polyeco, με σκοπό η σύγχρονη τέχνη να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών γύρω από το περιβάλλον και την προστασία του.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών να ενημερωθούν για το PCAI, και την έκθεση Paratoxic Paradoxes που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του, στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Polyeco Group έχει καταξιωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της προστασίας περιβάλλοντος και με συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών και προϊόντων στη ναυτιλία και τη βιομηχανία.

Βασισμένοι στην πολύχρονη εμπειρία μας παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης από πετρελαιοειδή και άλλες επιβλαβείς ουσίες ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της ναυτιλίας καθώς και όλων των ειδών των εγκαταστάσεων, χερσαίων και υπεράκτιων, όπως τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, διυλιστήρια, πλατφόρμες εξόρυξης, ναυπηγεία, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χημικές και άλλες βιομηχανίες, λιμάνια και μαρίνες. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών ρύπανσης, παροχή ετοιμότητας και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, απάντληση και μεταφόρτωση καυσίμων και φορτίου σε επιχειρήσεις ναυαγιαιρεσίας, παραγωγή και εμπορία ναυτιλιακού εξοπλισμού, διαχείριση κατεστραμμένου φορτίου και μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά την ανέλκυση ναυαγίων.

Η Polyeco Group παρέχει ακόμα ολοκληρωμένες και βιώσιμες λύσεις σε όλα τα στάδια διαχείρισης επικινδύνων και μη αποβλήτων σε παραπάνω από 1000 βιομηχανικούς χώρους και εγκαταστάσεις καθώς επίσης και 800 εταιρείες σε μερικές από τις πιο δύσκολες τοποθεσίες παγκοσμίως. Στις υπηρεσίες μας συγκαταλέγονται η έκδοση αδειών εξαγωγής αποβλήτων σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βασιλείας, η παροχή εξειδικευμένου εξοπλισμού, οι εκπαιδευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες καθώς και υπηρεσίες πεδίου για το διαχωρισμό, επιτόπια επεξεργασία, συσκευασία, μεταφορά και τελική διάθεση/ανάκτηση αποβλήτων σε πιστοποιημένες από την ΕΕ εγκαταστάσεις.

Στα πλαίσια της διεθνούς ανάπτυξης των εταιρειών μας, η Polyeco Group διατηρεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς ανά τον κόσμο και έναν ευέλικτο μηχανισμό άμεσης ανταπόκρισης στις ανάγκες της αγοράς, καθιστώντας την ως μια από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις στον τομέα της παγκόσμιας περιβαλλοντικής βιομηχανίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter