Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ν. Σαντορινιός από την Σύμη: «Στήριξη των μονάδων αφαλάτωσης του νησιού με χρηματοδότηση από το ΥΝΑΝΠ»

santorinios 535

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 72ης επετείου της ιστορικής 8ης Μαΐου 1945, ημέρα παράδοσης των Δωδεκανήσων στους Συμμάχους, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται από χθες στο νησί της Σύμης. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη διήμερη παραμονή του στο νησί της Σύμης, είχε την ευκαιρία, αρχικά, να συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο και να συζητήσει για τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού. Επίσκεψη, επίσης πραγματοποίησε στο Λιμεναρχείο Σύμης, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη και το προσωπικό της υπηρεσίας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιθεώρησε το σκάφος του Λιμενικού το όποιο χρησιμοποιείται, πέραν των περιπολιών για την ασφάλεια των ακτών του νησιού, όσο και για την μεταφορά ασθενών από την Σύμη και την Τήλο, στη Ρόδο. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, ακόμη, με τον Σύλλογο Αλιέων Σύμης, όπου οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού φορέα είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέρος των αιτημάτων τους και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού και παρακολούθησε χορευτικό δρώμενο που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Σύμης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Υφυπουργός για τα έργα υποδομής που λαμβάνουν χώρα στο νησί. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, περιόδευσε και είδε από κοντά τις εργασίες που ολοκληρώνονται στο νέο λιμάνι της Σύμης και ενημερώθηκε για την πορεία τους από τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Παπακαλοδούκα.

Επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισκέφθηκε, μαζί με τον Δήμαρχο του νησιού, τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένες οι μονάδες αφαλάτωσης του νησιού. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού διαπίστωσε τις αδυναμίες που παρουσιάζει η λειτουργία τους, τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών επισκευής τους και εγγυήθηκε τη συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων από το Υπουργείο. Βασικός σκοπός, ανέφερε ο Υφυπουργός, της ανάγκης αναβάθμισης των μονάδων αφαλάτωσης του νησιού είναι η καλύτερη ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ξεχωριστή επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οργανώθηκε στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλορίζου, κ. Χρυσόστομο. Ο Υφυπουργός συζήτησε μαζί τους για την αφαλάτωση της Ι.Μ Πανορμίτη, αλλά και την πιθανότητα αξιοποίησης του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού Σεσκλί που ανήκει στην Ι.Μ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter