Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Λιμενάρχης Ελευσίνας ανελκύει τα ναυάγια της περιοχής

06F936AF74F71FF67B79A4691F119AF3

Θέματα που εκκρεμούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα επιχειρεί να ρυθμίσει ο λιμενάρχης Ελευσίνας κ. Τρύφωνας Κοροντζής ενώ παράλληλα αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του με θέμα «έκδοση αδειών κυκλοφορίας και ανόδου σε πλοία στην περιοχή αρμοδιότητας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας». Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντική θεωρείται η συγκρότηση της Αρχής Ασφαλείας Λιμένα Ελευσίνας μετά από χρόνια βάση των διατάξεων του Ν. 3622 όπως τροποποιήθηκε μερικά με το Ν.4150/2013 αλλά και τον ευρωπαϊκό κανονισμό του 2005 στην οποία προεδρεύει ο Κεντρικός Λιμενάρχης και συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, Τελωνείου, Πολιτικής Προστασίας και εκπρόσωποι παράκτιων εγκαταστάσεων.

Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει ήδη συνεδριάσει αρκετές φορές και για μέσα στον Απρίλιο είχε σχεδιαστεί πραγματοποίηση σχετικής άσκησης.

Μια άλλη σημαντική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται και η συγκρότηση της επιτροπής, η οποία ήδη έχει συνεδριάσει αρκετές φορές, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 7 του Ν. 2881/2001 προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τα ναυάγια που βρίσκονται στον κόλπο της Ελευσίνας και χρήζουν ανέλκυσης ή συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό του πλοίου ως επικίνδυνου - επιβλαβές και αν χρήζει απομάκρυνσης.

Επίσης έγινε ρύθμιση σε ότι αφορά τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη χερσαία ζώνη περιοχής δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υφίσταται masterplan.

Σχετικά με τον απολογισμό δράσεων για το 2016 στο Λιμεναρχείο Ελευσίνας αναφέρεται ότι «σε ότι αφορά τις διατάξεις περί Προστασίας θαλασσίου Περιβάλλοντος επιβλήθηκαν πρόστιμα και καταλογισμοί δαπανών απορρύπανσης συνολικού ύψους 228.336,00 €, ενώ παράλληλα σχηματίσθηκαν πέντε δικογραφίες που αφορούν πέντε περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης.»

Επιπλέον «διενεργήθηκαν συνολικά 123 επιθεωρήσεις σε εμπορικά πλοία στα πλαίσια του PARIS MOU. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 34.600,00 €. Αναλυτικότερα, εκ του προαναφερόμενου ποσού, 30.500,00€ αφορούν παραβάσεις διατάξεων στα πλαίσια επιθεώρησης PARIS MOU, 900,00 € αφορούν παραβάσεις νομοθεσίας ΔΚΑΣ, 1500,00 € παραβάσεις SSN και 1700,00 € παραβάσεις ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.»

Ακόμη εκδόθηκε απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας με θέμα «Ανασυγκρότηση της Αρχής Ασφάλειας Λιμένα Ελευσίνας» και πραγματοποιήθηκε για 1η φορά συνάντηση της εν λόγω επιτροπής όπου επισημάνθηκε ο έλεγχος εφαρμογής της σχετικής με την ενίσχυση της ασφάλειας από έκνομες ενέργειες σε πλοία και λιμενικές εγκαταστάσεις, νομοθεσίας.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter