Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το θωρηκτό «Αβέρωφ» στο ταξίδι του

213797
4114kk269
4114266fhf
4114281
kjh

Το θωρηκτό «Αβέρωφ» ξεκίνησε το ταξίδι του για το... ναυπηγείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και επισκευής. Σήμερα το πρωί έλυσε κάβους και σήκωσε άγκυρα μετά από 14 χρόνια.

Για την εκτέλεση των εργασιών έχουν εξασφαλισθεί χορηγίες που θα καλύψουν μέρος των αναγκών προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Ο δεξαμενισμός του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» είναι επιτακτικός καθώς και η εκτέλεση εργασιών συντήρησης για την ασφαλή πλευστότητά του, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρόλος του, ως πλωτό μνημείο της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.

Όπως αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό: Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το Θωρηκτό της νίκης, είναι το «ζωντανό» Ιερό μας Κειμήλιο που από την παραλαβή του έως σήμερα δεν υπέστειλε από τον ιστό του την Ελληνική Σημαία, αποτελώντας έτσι το μοναδικό κομμάτι Ελληνικής επικράτειας που παραμένει ελεύθερο αδιαλείπτως τα τελευταία 106 χρόνια, διδάσκοντας Ελληνική Ναυτική Ιστορία, εθνική υπερηφάνεια, ακάθεκτη ορμητικότητα και αξιοπρέπεια.

Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ενσαρκώνει μια ακατάλυτη πορεία στους αιώνες, μια συνεχή πάλη με τους εχθρούς της πατρίδας και το υγρό στοιχείο.

 Η ανακοίνωση των Ναυπηγείων

Η εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. έχει την τιμή να καλωσορίσει στις εγκαταστάσεις της το Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», τον νικητή των ναυμαχιών της ΕΛΛΗΣ και της ΛΗΜΝΟΥ, υπό την χαρισματική ηγεσία του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Η εταιρεία και οι εργαζόμενοι της θα κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε να πραγματοποιήσουν τις εργασίες συντήρησης στο βέλτιστο επίπεδο ποιότητας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το πλοίο θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να αποτελεί το ζωντανό σύμβολο της ναυτικής μας ιστορίας, της Ελληνικής ναυτοσύνης και της ναυτικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στις περιβάλλουσες θάλασσες.

Επισημαίνεται επίσης πως κατά την πρόσφατη διεθνή ναυτική έκθεση Euronaval 2016, η εταιρεία είχε ενημερώσει τον τότε Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για τη διαθεσιμότητα της να συνδράμει ως χορηγός τις εργασίες συντήρησης στο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Η Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. επίσης καλωσορίζει στις εγκαταστάσεις της την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το πλωτό μουσείο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter