Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των πρακτορείων ειδήσεων Ελλάδας και Κίνας

20 130146x signing mesa

Την επέκταση της συνεργασίας τους επισημοποίησαν σήμερα, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Κίνας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο «Νέα Κίνα» (Xinhua) θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς των νέων τεχνολογιών, προσφέροντας άμεσες υπηρεσίες στο πλαίσιο της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας στις επικοινωνίες.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κινεζικού πρακτορείου Κάι Μινγκ Τζάο (Cai Ming zhao) για την παρουσία του, υπογράμμισε ότι η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και σε οικονομικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα θα συμβάλει ως χώρα της Δύσης, ώστε να δείξει στην Κίνα τι πραγματικά συμβαίνει» επισήμανε ο κ. Παππάς, ενώ σημείωσε ότι η κινεζική ηγεσία αντιλαμβάνεται το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, ως πυρήνας της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα, συνέχισε, θέλει να συνεργάζεται με χώρες στο ίδιο πνεύμα με αυτήν, ευχόμενος τη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής, καθώς αυτό ανοίγει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που η Κίνα γνωρίζει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του πρακτορείου «Νέα Κίνα» Κάι Μινγκ Τζάο μίλησε για δύο χώρες με αρχαίο πολιτισμό και μακροχρόνια φιλία. Μεταξύ των ειδησεογραφικών πρακτορείων, τόνισε, υπάρχει μακροχρόνια συνεργασία, η οποία λαμβάνει θερμής υποδοχής από το κοινό και των δύο χωρών και αυτό θα το επιβεβαιώσει και η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πρακτορείων, το οποίο θα αναβαθμίσει περαιτέρω τη συνεργασία τους. Φέτος, είπε ο κ. Κάι, είναι η χρονιά των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και το νέο αυτό σύμφωνο, θα αποτελέσει το μεγάλο γεγονός της χρονιάς. Ο κ. Κάι στάθηκε στο γεγονός της άψογης συνεργασίας Ελλήνων και Κινέζων δημοσιογράφων, ακόμα και στο γραφείο του κινεζικού πρακτορείου στην Αθήνα, γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα.

Τέλος, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να σταθεί αρωγός στο δημοσιογραφικό έργο των Κινέζων ανταποκριτών στην Αθήνα, κάτι για το οποίο τον διαβεβαίωσε ο κ. Παππάς.

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος δήλωσε βέβαιος ότι η εμβάθυνση της συνεργασίας ανοίγει τον δρόμο για να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι δύο λαοί.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές υπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας και είχαν ένα τετ α τετ, με φόντο την Ακρόπολη.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter