Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Τ.Α. περνούν «ελεύθεροι» λιμενικοί χώροι

83353985 Λιπάσματα αεροφωτο

Σύσκεψη, υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή για να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τμήματα της ΧΖΛ που έχουν εξαιρεθεί από τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ, θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, ενώ έχουν κληθεί ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης και οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, καθώς και βουλευτές της Α΄ και Β΄ Περιφέρειας Πειραιά.
Κατά τη σύσκεψη, θα οριστικοποιηθούν οι χώροι που θα αποδοθούν στους Δήμους, κατά χρήση. Η απόδοση στις τοπικές κοινωνίες, των τμημάτων που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες αποτελεί πάγια πολιτική της κυβέρνησης και αφορά όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες σε Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Ελευσίνα και Μέγαρα. Στην Πάτρα, οι διαδικασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Ο σχεδιασμός αυτός του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής αφορά και άλλες περιοχές δικαιοδοσίας Οργανισμών Λιμένων, σε ολόκληρη τη χώρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter