Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκδήλωση για την εορτή του Άγιου Πάσχα

DSC 7081m

Τελετή, ενόψει των εορτών του Πάσχα, έλαβε χώρα σήμερα στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Διονύσιου – Χαράλαμπου Καλαματιανού, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιου, των Α’ και Β’ Υπαρχηγών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ Θοδωρή και Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Παναγιώτη και λοιπών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη διάρκεια της τελετής, από τη Βυζαντινή χορωδία Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Και υπό το συντονισμό του ιερέα Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ. Βαρσαμίδη Δημήτριου, εψάλησαν αποσπάσματα υμνολογίας της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, αφού ευχαρίστησε την Βυζαντινή χορωδία Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. για το κατανυκτικό τρόπο που μετέφερε το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

“ Η Ανάσταση του Θεανθρώπου που συμπίπτει και με την αναγέννηση της Φύσης, την ώρα αυτή που ο κόσμος και η χώρα μας, βρίσκονται μπροστά σε νέες προκλήσεις, έρχεται να μας θυμίσει με πολύ επίκαιρο τρόπο, ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες και τις όποιες δυσκολίες, η ανθρωπότητα πάντα θα επιβιώνει και πάντα θα βρίσκει πρόσφορη διέξοδο.

Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας ενώνει. Μας διδάσκει πως όσο σκληρά και αν δοκιμαζόμαστε, ο άνθρωπος- σαν υπέρτατη και διαχρονική αξία- επιβιώνει και ανασταίνεται μέσα από την πάλη και τον διαρκή αγώνα.

Το μήνυμα της φετινής Ανάστασης ας μας γεμίσει με προσδοκία, αισιοδοξία, αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, ελπίδα για κοινωνική δικαιοσύνη και πίστη στη δύναμη της συλλογικότητας.

Εκπροσωπώντας σήμερα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι τιμή να είμαι μέρος της δικής σας οικογένειας. Αισθάνομαι όμως και ιδιαίτερη ευθύνη, έχοντας απέναντί μου τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Ενός σώματος που έχει αναλάβει με επιτυχία την επιτήρηση των συνόρων μας και έχει καταφέρει να εμπεδώσει την ασφάλεια στις θάλασσές μας.

Αυτές οι γυναίκες και αυτοί οι άντρες όμως, με αποκορύφωμα την προηγούμενη χρονιά, στην πλειοψηφία τους, απέδειξαν μέσα από την μεγάλη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ότι τα σώματα ασφαλείας πρέπει και μπορούν να επιτελούν κοινωνικό ρόλο.

Το Λιμενικό Σώμα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, επέδειξε και επιδεικνύει αίσθημα υψηλής ευθύνης, μεγαλείο προσφοράς, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, σώζοντας χιλιάδες ζωές και συμμετέχοντας ενεργά στον ανθρώπινο πόνο, όσων ανέστιοι, αναζήτησαν σαν ικέτες σωτηρία στη χώρα μας.

Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, πάνω απ’ όλα είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται, θυμίζοντας μας αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες. Ας ελπίσουμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο αύριο, που έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα και πιστεύοντας στην Ανάσταση του καθενός και της κάθε μιας προσωπικά, ας ευχηθούμε αυτό το Πάσχα να σημάνει την αρχή για νέες δημιουργίες και όνειρα.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά, Υγεία, Προσωπική και Οικογενειακή Ευτυχία σε όλο το προσωπικό του Υπουργείου μας, όπου και αν βρίσκονται αυτές τις Άγιες μέρες. Ελπίζω το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως να σας βρει όλες και όλους με όσους αγαπάτε και να φωτίσει την ανάγκη για κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Εύχομαι φέτος, ακόμη πιο ηχηρά, να αντηχήσει το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας σε όλον τον κόσμο σημαίνοντας πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές.”.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter