Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση ΠΟΕΠΛΣ - Ν. Σαντορινιού

POEPLS big

Πραγματοποιήθηκε χθες 16-03-17 συνάντηση της Ομοσπονδία μας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό Νεκτάριο. Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η πορεία του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ, το επίδομα παραμεθορίου και θέματα που αφορούν τις νησιωτικές υπηρεσίες τα στελέχη των οποίων έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια από το μεταναστευτικό.

Το Νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής από τα συναρμόδια Υπουργεία πριν πάρει το δρόμο του προς τη Βουλή για ψήφιση.

Ζητήσαμε από τον κ. Υφυπουργό την ενίσχυση των αιτημάτων μας για αύξηση των ετών στον τόπο συμφερόντων από τα 8 έτη στα 10 και τον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού του χρόνου παραμονής για τα νησιά της Σαμοθράκης, Θάσου και Κηθύρων.

Ενισχύοντας τον αγώνα των Ενώσεων Λέσβου-Λήμνου – Αγ. Ευστρατίου, Χίου-Σάμου, Ν.Δωδεκανήσων και Θράκης ζητήσαμε την οριστική λύση στο θέμα του επιδόματος παραμεθορίου παράλληλα με την καταβολή στο 100% και των μηνιαίων αποζημιώσεων από το 2016 μέχρι σήμερα διασφαλίζοντας συνάμα και τους υπολοίπους μήνες για το 2017.

Ο κ. Σαντορινιός μας δήλωσε ότι θεωρεί ως πρωταρχικό του μέλημα την επίλυση του προβλήματος με το επίδομα παραμεθορίου και σε αυτή την κατεύθυνση να αναζητηθεί μία μόνιμη λύση. Επιπροσθέτως δηλώνει υπέρμαχος κάθε διάταξης που έχουμε εντάξει στο Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ ενισχύοντας κάθε αίτημα που μέχρι και την τελική ψήφιση του θα κατατεθεί από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Επίσης ένα από τα θέματα που ετέθησαν ήταν και το κτιριακό του Λιμεναρχείου στη Μυτιλήνη για το οποίο ο κ. Υφυπουργός έχει δρομολογήσει εξελίξεις για μία αίσια εξέλιξη και μόνιμη λύση.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της παραμεθορίου και των νησιωτικών υπηρεσιών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter