Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά και το Δήμαρχο Ραφήνας

kouroublis 2

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ραφήνας, Μπουρνούς Ευάγγελο είχε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής του Υπουργείου να διευκολύνει την παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τμημάτων από τις Χερσαίες Ζώνες Λιμένων που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικούς σκοπούς. Σήμερα επίσης, ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νίκο Γεωργόπουλο. Ο Υπουργός έθεσε στον κ. Γεωργόπουλο το ζήτημα της συνεργασίας του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην προσπάθεια για την ανάδειξη του Πειραιά σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, στις ενέργειες για τη δημιουργία της ελληνικής ναυτιλιακής και λιμενικής συστάδας (cluster), καθώς και στη συγκρότηση του Εθνικού Ναυτιλιακού Σχεδίου.

Ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιά με τα τμήματα σπουδών που έχει (Ναυτιλιακών Σπουδών, Πληροφορικής, Ψηφιακών Συστημάτων και Τουριστικών Σπουδών), έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και μπορεί να στηρίξει τους στόχους που εξυπηρετεί το Υπουργείο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter