Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προκήρυξη στη Λένορμαν για επίθεση στα Εξάρχεια

peripoliko 000

Αποκλεισμένη είναι αυτή την ώρα η οδός Λένορμαν στο ύψος της Ναυτεμπορικής έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα για τοποθέτηση φακέλου με προκήρυξη σε συγκεκριμένο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Το τηλεφώνημα του αγνώστου έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας στις 14:45. Στη συνέχεια, όντως εντοπίστηκε το όχημα, ένα μαύρο Suzuki Swift, πάνω στο οποίο -πιασμένος στον υαλοκαθαριστήρα- βρέθηκε ο φάκελος.

Η Αντιτρομοκρατική, που έσπευσε επί τόπου, εξετάζει τον φάκελο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες περιέχει προκήρυξη οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Αναρχικός Κομάντο Νέστωρ Μαχνό» και αναλαμβάνει την ευθύνη για εμπρησμό αυτοκινήτου στα Εξάρχεια.

Ο φάκελος στο εξωτερικό έγραφε «Χρήστος Πατουχέας», το όνομα του απότακτου ΕΚΑΜίτη που προφυλακίστηκε ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Η προκήρυξη είναι τέσσερις σελίδες.

Ο Νέστωρ Μαχνό ήταν ουκρανός επαναστάτης αναρχοκομμουνιστής και διοικητής ενός ανεξάρτητου στρατού αναρχικών στην Ουκρανία στη διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλιου Πολέμου, 1917-1923, η οποία έληξε με τη νίκη του Κόκκινου Στρατού και τη δημιουργία της ΕΣΣΔ.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter