Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση M. Βαρβιτσιώτη με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο

varvitsiotis-0098

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρόκειται να υποδεχθεί, αύριο, τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Κεντρικό θέμα της προγραμματισμένης επίσκεψης του Έλληνα Επιτρόπου της Ε.Ε. θα αποτελέσει η ενημέρωσή του για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Αβραμόπουλος, θα μεταβούν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στο χώρο του ΕΚΣΕΔ θα παρουσιασθεί στον Επίτροπο ο επιχειρησιακός σχεδιασμός από στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής στους τομείς της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και της έρευνας και διάσωσης της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι δύο άνδρες θα έχουν συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη διάρκεια της οποίας, θα περιγραφεί από τον κ. Βαρβιτσιώτη, συνολικά ο σχεδιασμός και το έργο του Υπουργείου για την παράνομη μετανάστευση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter