Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ερωτηματολόγιο για το κυκλοφοριακό καθεστώς στον Πειραιά στο πλαίσιο του έργου Cyclecities

peiraias-kykloforiako

Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι αλλά και οι επισκέπτες του Πειραιά, μέσα από ένα ερωτηματολόγιο, έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου για ένα βιώσιμο κυκλοφοριακό καθεστώς στην πόλη. Το ερωτηματολόγιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά (www.pireasnet.gr) και διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Cycle Cities, στο οποίο ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

Το έργο CycleCities (www.cyclecities.eu), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους, έχει ως στόχο την ενσωμάτωση του ποδηλάτου σε βιώσιμα σχήματα διαχείρισης κινητικότητας στις Ευρωπαϊκές Πόλεις.

Η τελική συνάντηση του έργου CycleCities θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου 2014 στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Στη συνάντηση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Το τριήμερο περιλαμβάνει:

-Το 7ο Διαπεριφερειακό Forum, στις 11/11/2014, με θέμα: «Σχεδιασμός για Πόλεις με Λιμάνι: Πολιτικές και Λύσεις Βιώσιμης Κινητικότητας».

-Το 3ο και τελικό Συνέδριο, στις 12/11/2014 με θέμα: «Σχεδιασμός για το ποδήλατο στην Ευρώπη και η συμβολή του έργου CycleCities. Η Ελληνική περίπτωση».

-Το 8ο Διαπεριφερειακό εργαστήριο, στις 13/11/2014, με θέμα: «Ανάλυση Κόστους- Οφέλους για Δημόσιες και Ιδιωτικές επενδύσεις για το ποδήλατο» με συμμετοχή μόνο των εταίρων του έργου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter