Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το θρίλερ με την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

elas-443

Το κουβάρι της υπόθεσης με την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, που αφέθηκε τελικά ελεύθερη την Κυριακή, προσπαθεί να ξετυλίξει η Αστυνομία, η οποίο έχει βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα ευρήματα και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των απαγωγέων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι απαγωγείς για να οδηγήσουν την 27χρονη ανιψιά του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γ.Καϋμενάκη, στο κρησφύγετο, καθώς και όσα στοιχεία έχουν διαθέσιμα από επικοινωνίες, σύμφωνα με Τα Νέα.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που φέρει τον γραφικό χαρακτήρα της νεαρής φοιτήτριας. Το σημείωμα αυτό μαζί με άλλα δύο έχουν αποσταλεί μαζί με το υπόλοιπο υλικό στα εργαστήρια και έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο προκειμένου να ανιχνευθούν τυχόν αποτυπώματα ή άλλο βιολογικό υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των απαγωγέων.

Η 27χρονη φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη το πρωί της Κυριακής, αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν λύτρα 82.500 ευρώ, ποσό στο οποίο κατέληξαν οι απαγωγείς.

Αρχικά οι δράστες εκβίαζαν και απειλούσαν την οικογένειά της, ζητώντας το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις με την οικογένεια του θύματος, συμφώνησαν σε πολύ λιγότερα χρήματα-μετά την παραλαβή των οποίων οι απαγωγείς απελευθέρωσαν την κοπέλα σε δρόμο της Άνω Κυψέλης, κοντά στο σημείο όπου είχε γίνει η απαγωγή.

Η «απαγωγή της τίγρης»

Το γεγονός ότι οι δράστες αποφάσισαν να κλείσουν σύντομα τον φάκελο της απαγωγής και περιορίστηκαν στο ποσό των 82.500 ευρώ δίνει μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση.Πρόκειται για νέα μέθοδο που έχει εισαχθεί από χώρες της Ευρώπης, γνωστή ως «Tiger Kidnapping», δηλαδή «απαγωγή της τίγρης».

Η μορφή των απαγωγών αυτών είναι χαμηλού ρίσκου για τους δράστες, έχουν σύντομη χρονική διάρκεια και οι απαγωγείς ποντάρουν στον φόβο και στον αιφνιδιασμό των οικογενειών του θύματος. Εισπράττουν λύτρα μικρότερα ποσά από αυτά που αρχικά ζητούν και απελευθερώνουν τα θύματα για να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους.

Το χρονικό της απαγωγής

Η κοπέλα διαμένει τα τελευταία χρόνια σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης. Σπουδάζει σε σχολή νοσηλευτικής στην Αθήνα και παράλληλα εργάζεται στην υποδοχή νυχτερινού κέντρου στη Δάφνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 10:30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου η 27χρονη είχε ακινητοποιηθεί από αυτοκίνητο στην Κυψέλη, ενώ επέστρεφε σπίτι της. Οι δράστες την ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτό και κατόπιν εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα από τρεις ημέρες οι δράστες επικοινώνησαν με τα συγγενικά της πρόσωπα και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ ως λύτρα.

Συνολικά υπήρξαν 6-7 επαφές με τους απαγωγείς και με την αρωγή ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης της ΕΛ.ΑΣ. συμφωνήθηκε τελικώς να δοθεί το ποσό των 82.500 ευρώ.

Σε μία από τις επαφές αυτές οι απαγωγείς άφησαν την 27χρονη να μιλήσει με τη μητέρα της για να της πει ότι είναι καλά στην υγεία της. Η υπόθεση κρατήθηκε απόλυτα μυστική, καθώς η ζωή της νεαρής φοιτήτριας βρισκόταν σε κίνδυνο.

Τα χρήματα παραδόθηκαν στις 11 το πρωί της Κυριακής σε έναν παράδρομο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι και η 27χρονη απελευθερώθηκε στην Άνω Κυψέλη.

Ποιος είναι ο Γιάννης Καϋμενάκης

Ο Γιάννης Καϋμενάκης είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς Έλληνες στον χώρο της ναυτιλίας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέρας Τρίπολης. Γεννήθηκε στον Κάλαμο Λευκάδας και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καπετάνιος σε δεξαμενόπλοια.

Μαζί του σε αρκετά από αυτά είχε εργαστεί ως πρώτος μηχανικός και ο συνεταίρος του, Δημήτρης Μπάκος. Οι δύο τους έχουν εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά πετρελαίου και εδρεύει στο Ντουμπάι. Ο εφοπλιστής διαμένει μόνιμα εκεί, ενώ συχνά επισκέπτεται την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους.

Μαζί με τον συνεταίρο του διαθέτον επίσης μια από τις μεγαλύτερες φάρμες στην Πελοπόννησο. Αν και θεωρείται από τους πλέον ισχυρούς στη ναυτιλία, έχει πολύ χαμηλό προφίλ και φροντίζει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter