Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οργανωτική σύσκεψη συγκαλεί η ΠΕΜΕΝ

pemen

Οργανωτική σύσκεψη για την προετοιμασία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη, συγκαλεί την Τετάρτη 12 Νοέμβρη 10.30 π.μ. η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία, συνταξιούχους, σπουδαστές, στην οργανωτική Σύσκεψη την Τετάρτη 12 Νοέμβρη 10.30 π.μ. να σχεδιάσουμε την δράση μας στη μάχη για την προετοιμασία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Η δική μας παρέμβαση πρέπει να γίνει ο καταλύτης εξελίξεων, να δημιουργηθεί κλίμα μάχης παντού.

Ήδη κάναμε ένα αγωνιστικό βήμα με το μεγαλειώδη πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανωθεί η αντεπίθεση στην κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους. Κόντρα στην επιζήμια λογική των μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω από 1.000 Συνδικάτα, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, Επιτροπές ανέργων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πήραν απόφαση και συνδιοργάνωσαν το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα. Προηγήθηκε ένα δίμηνο έντονης αγωνιστικής δράσης με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Με κεντρικό σύνθημα "Ωρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα".

Πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό - λαϊκό ποτάμι πλημμύρισε τους κεντρικούς γύρω δρόμους από την πλατεία Συντάγματος.

Οι ίδιοι οι εργάτες έκαναν δική τους υπόθεση την κινητοποίηση διεκδικώντας:

● Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους ● Ουσιαστική προστασία των ανέργων ● Να καταργηθεί η φοροληστεία ● Να έχουμε ανάκτηση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων σε μισθούς, συντάξεις, σε όλα τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επί δυο μήνες ο αστικός Τύπος δεν έγραψε λέξη για την τεραστίων διαστάσεων κινητοποίηση εκατοντάδων οργανώσεων που προετοίμαζαν το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Συνεπής σ' αυτήν τη στάση, φρόντισε, και αφού έγινε το συλλαλητήριο, να το θάψει!

Η συνειδητή αποσιώπηση αφορά όχι μόνο τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωταγωνιστικό ρόλο ξεπερνώντας κάθε αθλιότητα έπαιξαν και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα συνδικάτα. Στο χώρο μας την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας να συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έφτασε να καταγγείλει το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «παράνομη» και «αθλιότητα»!

Συνάδελφοι,

Ακόμα πιο αποφασιστικά δουλεύουμε για τη μαζικοποίηση, την ισχυροποίηση των συνδικάτων. Κάθε μέρα στους τόπους δουλειάς, μέσα στα καράβια, τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, εργάτη τον εργάτη, σφυρηλατούμε σε γερές βάσεις την πλατιά συσπείρωση που πετύχαμε.

Απομονώστε τις αντιλήψεις ότι κάποιοι «σωτήρες» θα δώσουν λύση, ένα άλλο πολιτικό μίγμα θα φέρει τη διέξοδο. Οι μεγάλες ιστορικές ανατροπές, οι μεγάλες κατακτήσεις των λαών έγιναν όταν αυτοί βγήκαν στο προσκήνιο, έβαλαν τη σφραγίδα τους, διεκδίκησαν μαζικά και αποφασιστικά τα δικαιώματά τους".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter