Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ. Πλακιωτάκης: 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους για την ενίσχυση της απασχόλησης

plakiotakis-2

Στοχευμένες δράσεις που θα φθάσουν τα 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους, υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα, σε συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν επιλεγεί, με στόχο, όπως ανέφερε, να προσφέρουν εξειδίκευση, ώστε να καταστήσουν τους ανέργους ανταγωνιστικούς σ' ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, τα προγράμματα αυτά σχεδιάζονται με γνώμονα την κατάρτιση κυρίως σε τομείς αιχμής της εθνικής οικονομίας, στους οποίους οι άνεργοι εφόσον είναι εφοδιασμένοι με τις αναγκαίες δεξιότητες μπορούν να απορροφηθούν.

Ο ίδιος είπε πως ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ανέργων, το οποίο υπερβαίνει το 20%, απορροφάται από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter