Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πέθανε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

xaralampopoulos-12

Σε ηλικία 95 χρόνων πέθανε σήμερα το πρωί μια ιστορική μορφή των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και στενός συνεργάτης του, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.

Πρώην υπουργός και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση, είχε φυλακιστεί στη Γυάρο, ενώ υπήρξε και αρχηγός του ΠΑΚ στην Ελλάδα. Διατέλεσε αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας.

Υπήρξε ένας από τους 24 βουλευτές, οι οποίοι διατέλεσαν ευρωβουλευτές χωρίς να έχουν εκλεγεί, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (1/1/1981) έως τη διενέργεια των πρώτων εκλογών για την ανάδειξη ευρωβουλευτών 18/10/1981).

«Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της παράταξης και φεύγει έχοντας την πλήρη εκτίμηση όλου του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωση του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του Κινήματος.

«Μια από τις πιο μεγάλες εμβληματικές φυσιογνωμίες της δημοκρατικής παράταξης, ένας κορυφαίος αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, ένας πραγματικός υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος έφυγε πλήρης ημερών από κοντά μας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter