Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΕΑΛΣ: Λήψη πρόσθετων μέτρων κατά του ιού Έμπολα για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

peals

Οδηγίες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης κατά του ιού Έμπολα, από την πλευρά της Υπηρεσίας για την προστασία των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ζητά με επιστολή της προς τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθ. Αθανασόπουλο, η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Αναλυτικά η Επιστολή της ΠΕΑΛΣ:

«Κύριε Αρχηγέ,

Με αφορμή την ραγδαία επιδείνωση μετάδοσης του ιού Έμπολα, όπως προκύπτει απο τις συνεχείς αναφορές του τύπου και επειδή τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω της καθημερινής υποχρεωτικής επαφής τους με παράνομους μετανάστες, στο πλαίσιο του εντοπισμού και ελέγχου παράνομων μεταναστευτικών ροών και από τις υπόψη με την ασθένεια περιοχές,ανησυχούμε.

Έντονη όμως είναι και η ανησυχία των στελεχών που μας "βομβαρδίζουν" τις τελευταίες μέρες με ερωτήματα που βέβαια δε μπορούμε να απαντήσουμε. Επειδή η ελλιπής ενημέρωση ή ακόμα και η άγνοια σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, απαραίτητη θεωρούμε την αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση του προσωπικού από την καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία του Σώματος αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού και την λήψη όλων των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων διαφύλαξης της υγείας των στελεχών Λ.Σ. κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνδυασμό με τις ανησυχητικές εκτιμήσεις για τη εξέλιξη μετάδοσης της νόσου τόσο του Π.Ο.Υ. όσο και άλλων επίσημων φορέων, αλλά και επειδή έως σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας σχετική πρωτοβουλία ενημέρωσης και λήψης πρόσθετων μέτρων πρόληψης για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέραν εκείνης του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρακαλούμε για τις δικές σας οδηγίες και εντολές για όλες τις απαραίτητες από την πλευρά της Υπηρεσίας ενέργειες για την προστασία των στελεχών».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter