Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απόφαση Βαρβιτσιώτη για καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης στα πληρώματα

varvitsiotis-9965

Με Απόφαση τoυ Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά την αποζημίωση των πληρωμάτων Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στα περιπολικά, ναυαγοσωστικά και αντιρρυπαντικά πλοία/σκάφη, για τις περιπολίες που πραγματοποιούν.

Επισημαίνεται ότι η Απόφαση συνυπογράφεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και έρχεται να θεραπεύσει νομοθετικό κενό που υπήρχε και έθετε στρεβλώσεις στην καταβολή της αποζημίωσης.

Στην Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, πέραν των προβλεπομένων στο ν. 2685/1999 και στο π.δ. 200/1993 που αφορούν τις εκτός έδρας αποζημιώσεις των πληρωμάτων, καθορίζεται το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης που θα καταβάλλεται κατά μήνα ανά άτομο στα πληρώματα των Περιπολικών Πλοίων – Σκαφών (Π.Λ.Σ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το ποσό ανέρχεται στα δεκατέσσερα ευρώ και εξήντα οχτώ λεπτών (14,68 €) ανά ημέρα και θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του ειδικού φορέα του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της εν λόγω ΚΥΑ, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής της ημερήσιας αποζημίωσης, η διαδικασία που απαιτείται καθώς και τα δικαιολογητικά της συγκεκριμένης δαπάνης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter