Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

apergoa-adedy-122

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, με το νέο σχέδιο προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση, οξύνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, ενώ καλεί τις οργανώσεις-μέλη της να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, με στόχο τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Επίσης παναττική στάση εργασίας από την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι έχει εξαγγείλει για αύριο, Παρασκευή, η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο σε συλλαλητήριο στις 9.30 το πρωί έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας, στην οδό Πανεπιστημίου 47-49 στην Αθήνα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται αύριο η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τις οποίες διαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ, οργανώνει στις 19:00 αύριο, στην πλατεία Συντάγματος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τέλος, παναττική στάση εργασίας, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 το μεσημέρι, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο, Παρασκευή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter