Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγνατία: Σε κρίσιμη κατάσταση άλλοι τρεις τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου

egnatia-karampola-12

Περισσότερα από τριάντα άτομα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, μετά από την χθεσινή καραμπόλα θανάτου στην Εγνατία Οδό, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Όσον αφορά τους τραυματίες, μία 18χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύονται ένας 64χρονος κι ένας 22χρονος. Στο πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό, τραυματίστηκαν και δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών, για τα οποία νεώτερα θα υπάρχουν τις προσεχείς ώρες, μετά την επίσκεψη των γιατρών.

Στο εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί, οδηγείται σήμερα ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού, οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 39χρονος κατηγορούμενος σύμφωνα με την αστυνομία επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα, ενώ μαζί του θα προσαχθεί και ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Η τραγωδία συνέβη στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο - γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων - με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter