Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αναμένεται μεγάλη αύξηση μεταναστών από τη Συρία

varvitsiotis-9965

Φόβους ότι ο αριθμός των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στην χώρα λόγω των γεγονότων στη Συρία θα αυξηθεί πολύ, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με την αναδιοργάνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία.

Όπως είπε, το υπουργείο Ναυτιλίας, σε στενή συνεργασία και με άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία και αρμόδιες υπηρεσίες, παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και εντατικοποιεί τους ελέγχους, ώστε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πίεση που αναμένεται να δεχθεί από τα κύματα μεταναστών που θα προσπαθήσουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, μέσω θαλάσσης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι ο αριθμός των μεταναστών που θα προσπαθήσουν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας θα θα ξεπεράσει τις 30.000, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια -που άγγιξε τις 12.000, ενώ είχαν ανασχεθεί άλλοι περίπου 19.000.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί και σε άλλες γειτονικές χώρες για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι εξελίξεις στη Συρία, είναι το γεγονός ότι μέχρι τον Απρίλιο, μόνο στην Τουρκία, καταγράφηκαν 800.000 πρόσφυγες και εκφράζονται φόβοι ότι μέχρι τέλος του έτους θα αγγίξουν τα δύο εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter