Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απόφαση ΥΝΑ για Κύρωση της Σ.Σ.Ε. Πληρωμάτων Πορθμείων Εσωτερικού για το έτος 2014

varvitsiotis-6492

Την απόφαση με την οποία κυρώνεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα Πληρώματα Πορθμείων Εσωτερικού υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Συλλογική Σύμβαση αφορά τους όρους εργασίας και αμοιβής των πληρωμάτων που εργάζονται στα πλοία Πορθμεία και Οχηματαγωγά, που εκτελούν τοπικές διαπορθμεύσεις μεταξύ λιμένων του εσωτερικού για αποστάσεις μέχρι τα τριάντα (30) ναυτικά μίλια.

Με την υποβληθείσα νέα Συλλογική Σύμβαση οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και οι επιπρόσθετες αμοιβές δεν παρουσιάζουν αλλαγή και διατηρούνται στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα αντίστοιχα του 2013. Η ισχύς της Συλλογικής Σύμβασης που κυρώθηκε σήμερα αρχίζει από την 1η Φεβρουαρίου 2014 και λήγει την 31η Ιανουαρίου του 2015.

Σημειώνεται ότι το κείμενο των Συλλογικών Συμβάσεων στη Ναυτική Εργασία (ΣΣΝΕ) καταρτίζεται κατόπιν ελεύθερης διαπραγμάτευσης των εκπροσώπων των πλοιοκτητών και των ναυτικών, χωρίς την παρέμβαση της διοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο με σκοπό την ενίσχυση της εργασιακής ειρήνης στις θαλάσσιες μεταφορές και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους, προς όφελος των πολιτών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter