Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έφτασε η ώρα της κατάθεσης για τον Ν. Μαζιώτη

maziotis-sillipsi-0043

Καταθέτει σήμερα μέσα από τον «Ευαγγελισμό» ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, μετά την αιματηρή συμπλοκή με τους αστυνομικούς και τη σύλληψή του την Τετάρτη στο Μοναστηράκι.

Σήμερα το πρωί, οι αρχές προχώρησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος ενός 35χρονου που φέρεται ως συνεργός του «εγκεφάλου» του Επαναστατικού Αγώνα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις εργαστηριακές εξετάσεις του προέκυψε η συμμετοχή τους στις ένοπλες ληστείες σε τράπεζα στην Ακράτα το 2012 και σε τράπεζα στα Μέθανα το 2013. Πρόκειται για ληστείες, όπου εμπλέκεται ο Μαζιώτης.

Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, αφού στις 12 τα μεσάνυκτα έληξε το Αυτόφωρο. Από την ώρα που το ένταλμα σύλληψης επιδοθεί στον κατηγορούμενο για σειρά κακουργηματικών πράξεων, έχει δικαίωμα από το νόμο να ζητήσει και να λάβει προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να απολογηθεί.

Γιγαντιαία επιχείρηση πραγματοποιείται για τον εντοπισμό συνεργών του, με το επίκεντρο των ερευνών να εστιάζεται σε περιοχές της Αττικής.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν το πρωί στον αποκλεισμό της οδού Ερεσσού στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας έφοδο σε συγκεκριμένο σπίτι, ενώ το ίδιο συνέβη και σε τρία ακόμα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τις τελευταίες ώρες «χτενίζουν» το Μαρούσι και τα Πατήσια.
Βασικό «όπλο» των Αρχών αποτελεί η πλαστή ταυτότητα του Μαζιώτη, ο οποίος κυκλοφορούσε με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και το αυτοκίνητο, με το οποίο κινούταν ο τρομοκράτης, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εντοπισμός το οχήματος μάρκας Hyundai, καθώς όπως εκτιμά ίσως να του οδηγήσει στα ίχνη, τόσο της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, όσο και των συνεργών του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter