Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τριάντα νέες δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

niarcos-idryma-00

Τριάντα νέες δωρεές, συνολικού ύψους 26,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι δωρεές αυτές θα ενισχύσουν τα προγράμματα και τις δράσεις ελληνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος.

Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός αλλά και Κοινωνική Πρόνοια είναι οι τέσσερις βασικοί προγραμματικοί τομείς, τους οποίους θα ενισχύσουν οι δωρεές. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού, το Ίδρυμα θα στηρίξει μέσω επτά δωρεών, καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα καθώς και πρωτοβουλίες που έχουν ως σκοπό τη διεθνή προβολή της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού. Αντίστοιχα, στον τομέα της Παιδείας, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προχωρά σε οχτώ νέες δωρεές.

Έμφαση θα δοθεί στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη των νέων (προγράμματα εξωσχολικής μάθησης για μαθητές υποβαθμισμένων κοινωνικών ομάδων, προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης).

Συνολικά 15 νέες δωρεές – οχτώ στον τομέα της Υγείας και επτά στο κομμάτι της Κοινωνικής Πρόνοιας - εγκρίθηκαν από το ΔΣ του Ιδρύματος τον Ιούλιο. Κάλυψη ιατρικών αναγκών, με κυριότερη την αντικατάσταση των γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς και στήριξη ευπαθών ομάδων, μέσα από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της έλλειψης στέγης, είναι οι βασικοί άξονες, στους οποίους θα κινηθούν οι νέες δωρεές στους δύο αυτούς τομείς.

«Ο στόχος μας, με κάθε δωρεά που εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, είναι να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος για το κοινωνικό σύνολο και ιδίως για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται περισσότερη στήριξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανδρέας Δρακόπουλος.

 

Πηγή: www.tanea.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter