Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μήνυμα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τη θερινή περίοδο

LS

Στην αιχμή της θερινής τουριστικής περιόδου η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των επιβατών, νησιωτών και τουριστών, Ελλήνων και ξένων, αποτελεί κυρίαρχο καθήκον όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό και βεβαίως όλων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Είσαστε το «πρόσωπο» μας στην πρώτη επαφή, στην πρώτη εντύπωση των επισκεπτών από τη χώρα μας.

Στόχος μας είναι το φετινό καλοκαίρι να κυλήσει με τα λιγότερα κατά το δυνατόν προβλήματα για όσους κάνουν χρήση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, των υπηρεσιών κρουαζιέρας και του γιώτινγκ, αλλά και όλων όσων θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα μας, ώστε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο το ρεκόρ αφίξεων τουριστών που σημειώνεται στη χώρα μας. Τα μηνύματα που δεχόμαστε από την αγορά είναι θετικά, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη και θέλουμε η τάση αυτή να συνεχιστεί και να κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες, με ασφάλεια και ομαλότητα.

Σας ζητώ να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους και τη λήψη μέτρων για την προστασία του τουρισμού, καθώς και να αυξήσετε την ετοιμότητα σας με σκοπό να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τουρίστες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Το «χαμόγελο» είναι το όπλο σας σε αυτή την προσπάθεια, ενώ η ευγενής αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορούν να προκύπτουν στην καθημερινότητα ενός επισκέπτη της χώρας μας μπορεί να είναι καταλυτική για την επίλυσή τους. Η ευελιξία στις αποφάσεις σας χωρίς την υποβολή των τουριστών σε πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα συμβάλλει στη δική σας παραγωγικότητα, αλλά και θα συμβάλλει σε ποιοτικές υπηρεσίες προς τους τουρίστες, αλλά και τους συμπολίτες μας.

Αναμφίβολα για αυτή την περίοδο θα είσαστε οι «πρεσβευτές» της χώρας στη θάλασσα, τις παραλίες και τα λιμάνια μας και προσδοκώ από εσάς με την συμπεριφορά σας και το έργο σας να σταθείτε αντάξιοι των μεγάλων ευθυνών σας. Η εμφάνιση σας οφείλει να είναι κόσμια και η διάθεση σας για την καθοδήγηση των φιλοξενούμενων της χώρας μας στο χώρο ευθύνης σας ανάλογη με το πνεύμα της φιλοξενίας που διακατέχει την πατρίδα μας.

Παράλληλα, η αντιμετώπιση του φαινομένου της «άγρας» πελατών σε χώρους μεγάλης συγκέντρωσης τουριστών, που παρουσιάζει έξαρση κατά τη θερινή περίοδο, καθώς και η καταπολέμηση του παραεμπορίου σε λιμάνια και παραλίες παραμένουν ανάμεσα στις υψηλές προτεραιότητές μας. Τέτοιου είδους έκνομες δραστηριότητες, δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές με κανέναν τρόπο, αφού εκτός των άλλων, προκαλούν υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, σε μία περίοδο που τα έσοδα του τουρισμού για την Εθνική μας Οικονομία, είναι ζωτικά.

Φαινόμενα, που παρατηρούνται σε τουριστικές περιοχές παρότρυνσης και παρενόχλησης τουριστών που καταφθάνουν σε μια περιοχή, προκειμένου αυτοί να δεχθούν ταξιδιωτική, μεταφορική ή άλλη υπηρεσία εστίασης, διαμονής ή ψυχαγωγίας, ζημιώνουν την εικόνα της χώρας μας και πρέπει να εκλείψουν.

Είμαι σίγουρος ότι παρά το φόρτο εργασίας σας και των σύνθετων προβλημάτων, όπως αυτό της πίεσης από την παράνομη μετανάστευση, που καλείσθε καθημερινά να διαχειριστείτε, ότι θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, όπως κάνετε πάντοτε, για να προστατέψετε την τουριστική εικόνα της πατρίδας μας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter