Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μ. Βαρβιτσιώτης: Μεγάλο το κύμα της παράνομης μετανάστευσης

varvitsiotis-774

«Δεν θα έλεγα ότι έχουμε τις δυνατότητες, πολύ ειλικρινά θα σας έλεγα το αντίθετο , δεν τις έχουμε τις δυνατότητες. Έχουμε τις δυνατότητες να φυλάμε τα σύνορά μας και το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σημείωσε μεταξύ άλλων με παρρησία του λόγου που τον διακρίνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ρ/Σ "ALPHA 96,5", απαντώντας για αν το Λ.Σ. έχει τα επιχειρησιακά μέσα και το έμψυχο δυναμικό ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτό το τεράστιο κύμα παράνομής μετανάστευσης που συνεχώς αυξάνεται .

Ειδικότερα ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε τα ακόλουθα: «Δεν θα έλεγα ότι έχουμε τις δυνατότητες, πολύ ειλικρινά θα σας έλεγα το αντίθετο , δεν τις έχουμε τις δυνατότητες. Έχουμε τις δυνατότητες να φυλάμε τα σύνορά μας και το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε κάνει ένα γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, το οποίο όμως θα καρποφορήσει από την επόμενη χρονιά, όταν θα έρθει δηλαδή ο καινούργιος εξοπλισμός.

Αυτό όμως, το οποίο δεν έχουμε τη δυνατότητα είναι να φτιάξουμε κρατητήρια μεγάλου μεγέθους σε κάθε Λιμεναρχείο και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη συνδρομή και της τοπικής κοινωνίας, να βρούμε χώρους, σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, εγκαταλελειμμένα κτίρια, τα οποία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για την κράτηση των δύο - τριών πρώτων ημερών, μέχρι να γίνει ο πρώτος έλεγχος, να ληφθούν οι καταθέσεις, να γίνει ο ιατρικός έλεγχος και να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μία πρώτη αρωγή, δηλαδή, για την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη συνδρομή των τοπικών κοινωνιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τους μεγάλους αριθμούς των παράνομων μεταναστών στα νησιωτικά συγκροτήματα ενώ αποκάλυψε ότι έχει κληθεί η αρμόδια επίτροπος Σ. Μάλστρομ στη Μυτιλήνη προκειμένου να σχηματίζει ιδία αντίληψη για την έκταση των προβλημάτων ύστερα από σχετική ενημέρωση. Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρεται και στην γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει βοήθεια από την ΕΕ όπως άλλωστε πράττει και η Ιταλική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει από κοινού με την Ελλάδα τη σωρεία των προβλημάτων από τα κύματα των παράνομων μεταναστών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter