Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση προεδρείου ΠΟΕΠΛΣ με Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και Υ.Ν.Α

poepls-logo

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λ.Σ. και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος όπου τους μετέφερε το οριακό κλίμα που επικρατεί στις υπηρεσίες του Ν.Δωδεκανήσων μετά και την τελευταία επίσκεψη της ΠΟΕΠΛΣ στην Σύμη και την Ρόδο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας "Το μείζον πρόβλημα στο Νομό που καλούνται οι συνάδελφοι να αντιμετωπίσουν, είναι αυτό της διαχείρισης του μεγάλου κύματος εισαγωγής παράνομων μεταναστών.

Το πρόβλημα δε διογκώνεται απο την στιγμή που το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μια κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών υπερβαίνοντας κατά πολύ το ένα περιστατικό ημερησίως. Αυτή την ροή είναι αδύνατο να συνεχίσει να την καλύπτει το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με τις υπάρχουσες δυνάμεις του, την υφιστάμενη δομή και τους συρρικνωμένους προϋπολογισμούς του, που δεν επαρκούν για να ανταποκριθούμε στον επιθυμητό βαθμό.

Για τους παραπάνω λόγους ζητήσαμε τόσο απο την πολιτική όσο και απο την φυσική μας ηγεσία ένα σχέδιο δράσης, για το οποίο είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με συγκεκριμένες προτάσεις, που θα περιλαμβάνει την άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα ώστε να μετριαστούν οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας και οι συνεχείς περιπολίες των πλωτών σκαφών, τον άμεσο και απαραίτητο εμβολιασμό των συναδέλφων για την προστασία τους καθώς και λοιπά μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στούς χώρους εργασίας.

Επίσης ζητήσαμε λύσεις στην κατεύθυνση της πραγματικής χρήσης των Λιμενικών καταστημάτων και όχι αυτή του χώρου υποδοχής και κρατητηρίων.

Απο τις τοποθετήσεις τόσο του κ. Αρχηγού όσο και του κ. Υπουργού πιστεύουμε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και όπως μας δηλώθηκε σύντομα θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν την υπάρχουσα κατάσταση.-

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter