Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία ΟΦΑΕ-P.C.T. για δελτία TIR

sd

Τέλος τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν για δεκαετές οι αυτοκινητιστές που μεταφέρουν στο εξωτερικό εμπορευματοκιβώτια και όχι μόνο βάζει η διάθεση δελτίων TIR που ανέλαβε η ΟΦΑΕ σε συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Οδικών Μεταφορών IRU και την P.C.T. SA.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της PCT στον Πειραιά παραβρέθηκαν παράγοντες από τον χώρο των μεταφορών, των τελωνείων καθώς και παράγοντες φορέων του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης κατά την διάρκεια ομιλίας του τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η έκδοση TIR από τον Πειραιά αποτελεί γιορτή για την μεταφορά, ενώ αναφερόμενος στο λιμάνι υποστήριξε ότι λόγω της Cosco o Πειραιάς μετατρέπεται σε Ρότερνταμ του Νότου». Επιπλέον ανέφερε ότι «ο χώρος των Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών, προσφέρει ακατάπαυστα τη συμβολή του στη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και δίνει καθημερινά και αξιόπιστα τη μάχη για γρήγορη, ασφαλή, ποιοτική, αποτελεσματική, συνεπή και ανταγωνιστική μεταφορά των εμπορευμάτων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης σημείωσε ότι «πρέπει να σταματήσει η εκχώρηση δραστηριοτήτων από τον κλάδο της μεταφοράς στους ξένους». Τόνισε μάλιστα με έμφαση «δώσαμε τα ναυπηγεία στους Τούρκους και τις μεταφορές στους Βούλγαρους».

Ο Εμπορικός Διευθυντής της PCT Αναστάσιος Βαμβακίδης υποστήριξε ότι «πολλά φορτία που προορίζονται στις Βαλκανικές χώρες από τον Πειραιά, μεταφέρονται με φορτηγά που δεν είναι ελληνικά. Θα πρέπει να δοθεί ώθηση στο ελληνικό αυτοκίνητο να παίξει τον ρόλο που του αναλογεί»

Τέλος ο εκπρόσωπος της IRU Jens Hügel σημείωσε ότι «το σύστημα TIR διευκολύνει το εμπόριο και τις μεταφορές ενώ προστατεύει το εισόδημα της κάθε χώρας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter