Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ένας τόνος ηρωίνης σε βίλα εμπόρου διαμαντιών στη Φιλοθέη

iroini-tonos

Ισχυρό «χτύπημα» στο εμπόριο ναρκωτικών, κατάφερε το Λιμενικό Σώμα που σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξης ναρκωτικών DΕΑ και το ΣΔΟΕ, κατέσχεσε 1,33 τόνους ηρωίνης σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, συλλαμβάνοντας έντεκα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται η κόρη Έλληνα εμπόρου διαμαντιών και ο εφοπλιστής σύζυγός της.

Των συλλήψεων, προηγήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, όπου και διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1,133,420 κιλών, καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6,235 και λοιπά αντικείμενα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter