Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΒΕΠ: Απερρίφθη η παραίτηση Κορκίδη

korkidis-7543

Στη χθεσινή , το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Βασίλη Κορκίδη από τη θέση του Προέδρου ενώ διαφοροποιήθηκε και ως προς την Κ.Ε.Ε.Ε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ομόφωνα το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. επιβεβαίωσε την απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου και τον εξουσιοδότησε να χειριστεί, «εν λευκώ» τα εκκρεμή θέματα, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το εκσυγχρονιστικό έργο που ανέλαβε πριν ένα χρόνο με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς την Πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Τα παλαιότερα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αδυναμία της Κ.Ε.Ε.Ε. να διαχειριστεί έγκαιρα, τη νομοθετημένη από τον Δεκέμβριο του 2012, κατάργηση των 59 Επιμελητηρίων της χώρας, αναζητώντας, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Επίσης, υπενθύμισαν ότι τα Επιμελητήρια, δεν είναι συνδικαλιστικοί φορείς, αλλά επίσημοι σύμβουλοι της Κυβέρνησης και ως ΝΠΔΔ οφείλουν να εξυπηρετούν και όχι να εκπροσωπούν επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, ομόφωνα, η Διοίκηση του Ε.Β.Ε.Π. αποφάσισε να διαφοροποιηθεί πλήρως από τις άστοχες πρακτικές του Προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, το οποίο και καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση σύγχυσης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., μετά το πέρας των Ευρωεκλογών, με σημερινή επιστολή του στον Πρωθυπουργό, επανήλθε στο μείζον ζήτημα της αξιοποίησης και όχι κατάργησης των Επιμελητηρίων. Επεσήμανε ότι η Κεντρική Διοίκηση του Κράτους και τα Υπουργεία, που δραστηριοποιούνται σε επιτελικό επίπεδο, χρειάζονται σημαντικές και υψηλής ποιότητας αποκεντρωμένες υπηρεσίες για να ασκήσουν το έργο τους με χαμηλό κόστος, με οργάνωση και αποτελεσματικότητα, στοιχεία που διαθέτουν τα περισσότερα Επιμελητήρια της Χώρας.

Για τον λόγο αυτό, στην επικείμενη συνάντηση του προεδρείου του Ε.Β.Ε.Π. με τον Πρωθυπουργό, θα εξεταστεί συγκεκριμένη πρόταση που μπορεί, ευρηματικά και χωρίς εκβιασμούς, να οδηγήσει στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού μηχανισμού, ως βασικού πυλώνα διαφάνειας της δημόσιας οικονομικής ζωής του τόπου μας και επίσπευσης των διαδικασιών για την τόνωση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς.

Το Ε.Β.Ε.Π. πιστεύει ότι η αντιμετώπιση αυτής της νέας πρόκλησης για τα Επιμελητήρια, απαιτεί νέα στρατηγική ορθολογικής προσέγγισης και νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, το οποίο ικανές Διοικήσεις έχουν καθήκον και υποχρέωση να επανασχεδιάσουν άμεσα

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter