Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσημη παρουσίαση της έκθεσης του CERN "Επιταχύνοντας" την Επιστήμη

Parous 1

Η εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση που δημιούργησε το CERN και φέρει τον τίτλο «"Επιταχύνοντας" την Επιστήμη», παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 12:00, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η έκθεση «"Επιταχύνοντας" την Επιστήμη» διοργανώνεται με την συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Ελληνογερμανικής Αγωγής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το κοινό υποδέχθηκε ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου καθώς και ο κ. Σταύρος Σάββας, Γενικός Διευθυντής της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν, δηλαδή το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ενώ τόνισε ότι εκτός από το γενικό κοινό που έχει ήδη επισκεφθεί την έκθεση, τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 4.500 μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Ο κ. Σταύρος Σάββας καλωσόρισε με τη σειρά του το κοινό λέγοντας ότι είναι πολύ τιμητικό για το σχολείο αλλά και για τον ίδιο να βρίσκεται και να μιλάει στο Ίδρυμα Ευγενίδου, που έχει σημαδέψει κάθε θετικό επιστήμονα στην Ελλάδα.

Διευκρίνισε ότι η Έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη δημιουργία του CERN και τόνισε ότι η συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολυτεχνείο εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή επισκεψιμότητα της Έκθεσης και ότι περίπου 10.000 άνθρωποι από τη χώρα μας, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για το πείραμα του αιώνα και την ευκαιρία μιας ουσιαστικής γνωριμίας με τη δουλειά που γίνεται από μία διεθνή ομάδα ερευνητών στο CERN.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter