Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλωσορίζει τους Έλληνες bloggers

blue pc3 logo

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους Έλληνες bloggers σε μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαρχή ενός διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, όπως το αντιλαμβάνονται οι πολίτες της. Ο ανοιχτός διάλογος, με θέμα «Απειλές κατά της δημοκρατίας στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές: Η αναζήτηση μιας νέας αφήγησης για την Ευρώπη», έλαβε χώρα σήμερα, 30 Απριλίου στις 11:30 στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2).

Στην προσπάθειά της να αγκαλιάσει τις πολλές και γόνιμες ιδέες που κυκλοφορούν στη "blog-όσφαιρα", η Αντιπροσωπεία επιχειρεί να φέρει κοντά για πρώτη φορά στην Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερους "διάσημους" αλλά και λιγότερο γνωστούς bloggers. Γνωρίζοντας ότι η ομάδα των bloggers αφενός αφουγκράζεται και μεταφέρει μέρος της κοινής αίσθησης, και αφετέρου παράγει και «δανείζει» πληθώρα ιδεών πάνω στα τρέχοντα θέματα, η Αντιπροσωπεία επιθυμεί να μπει στην «καρδιά» των εξελίξεων στο χώρο των ιδεών.

Ο βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει το φλέγον ζήτημα της ανόδου ακραίων κι ευρωφοβικών πολιτικών σχημάτων ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου και να προτάξει ιδέες, ανησυχίες και πιθανές λύσεις, αναφορικά με τους τρόπους διαχείρισης του φαινομένου ώστε να αντιμετωπιστούν οι απειλές κατά των δημοκρατικών αρχών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το «ελεύθερο πνεύμα» και η άποψη των Ελλήνων bloggers, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά ώστε να οριοθετηθεί το πρόβλημα και να κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Μαζί με τους Έλληνες bloggers, στη συζήτηση θα συμμετέχουν ακόμα σύγχρονοι Έλληνες διανοούμενοι, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το μέγεθος του πανευρωπαϊκού αυτού προβλήματος, καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συζήτηση θα μαγνητοσκοπηθεί και τα highlights θα μεταδοθούν από το YouTube κανάλι της Αντιπροσωπείας, κατόπιν έγκρισης των συμμετεχόντων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter