Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΣΠ: Μάλλον υποτονική η κίνηση της Κυριακής

emporikossillogos

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, εκτιμώντας την εικόνα της πειραϊκής αγοράς την Κυριακή 13 Απριλίου, όπου τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά, με βάση το νέο νόμο, ανακοίνωσε τα εξής:

"Η εικόνα της αγοράς από άποψη εμπορικής κίνησης σε γενικές γραμμές ήταν μάλλον υποτονική, όπως επίσης χαμηλή ήταν και η επισκεψιμότητα των καταναλωτών. Περισσότερη κίνηση παρατηρήθηκε και αυτή τη φορά σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, τις οποίες φαίνεται ότι τελικά ευνοεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Τα όποια συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με το συνολικό τζίρο του εορταστικού δεκαημέρου, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων το άθροισμα του τζίρου το Σαββατοκύριακο στις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις ήταν πολύ κοντά στον τζίρο του περσινού Σαββάτου του Λαζάρου.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε, ότι πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα της προαιρετικής λειτουργίας καταστημάτων τις επιπλέον Κυριακές, θα αποκομίσουμε μετά και την Κυριακή 4 Μαΐου – πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου – που θα είναι επίσης ανοικτά τα καταστήματα".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter